1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Shell CEO’su: Enerji üstündeki baskılar artacak

Shell CEO’su: Enerji üstündeki baskılar artacak

Enerji Günlüğü - Royal Dutch Shell CEO’su Peter Voser, dünyanın nüfusu ve refah seviyesi arttıkça enerji, su ve gıda sistemleri üzerindeki baskıların...

Shell CEO’su: Enerji üstündeki baskılar artacak

Enerji Günlüğü - Royal Dutch Shell CEO’su Peter Voser, dünyanın nüfusu ve refah seviyesi arttıkça enerji, su ve gıda sistemleri üzerindeki baskıların da artacağını söyledi.

Shell’in Rotterdam’da düzenlediği “Gelişime Birlikte Güç Vermek” başlıklı Uluslararası Enerji, Su ve Gıda Forumu; iş, akademi ve siyaset dünyasından 500’ü aşkın saygın ismi bir araya getirdi. Dayanıklılık Arayışı” başlığı altında düzenlenen forumda, küresel enerji, su ve gıda sistemlerinden kaynaklanan zorluklar’ ve ‘bu sistemlerde gerçekleşebilecek büyük çaplı değişikliklere toplumların uyum sağlayabilme kabiliyetlerinin artırılması konuları ele alındı.

“ÇÖZÜM İÇİN İŞ BİRLİĞİ GEREKİYOR”

Dünya nüfusu ve refah seviyesi arttıkça enerji, su ve gıda sistemleri üzerindeki baskıların da artacağını söyleyen Royal Dutch Shell CEO’su Peter Voser, “Bu sistemlerin birisinde meydana gelebilecek değişiklikler ve etkiler, enerji-su-gıda ‘baskı zinciri’ olarak da bilinen üç sistemli ağın tamamını derinden etkileyecek. Bu durum; ülkeler, sanayiler, kamu ve özel sektörler arasındaki sınırları aşan zorlukları beraberinde getiriyor. Zorluklarla etkin bir şekilde mücadele etmek için hükümetler, firmalar ve sivil toplumun birlikte çalışması gerekiyor. Gerçekten işe yarayan çözüm bulduğunuzda birçok insan da size katılacak.  Gelin bu çözümleri birlikte bulalım” diye konuştu. 

Önceki ve Sonraki Haberler