1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Shell denizlerde yapay zeka teknolojisiyle petrol arayacak

Shell denizlerde yapay zeka teknolojisiyle petrol arayacak

İngiltere merkezli enerji şirketi Shell, derin deniz petrol aramalarında keşifleri 9 aydan 9 güne kadar düşüren yeni yapay zekâ teknolojisini kullanacak.

Shell denizlerde yapay zeka teknolojisiyle petrol arayacak

Enerji Günlüğü - Shell, denizlerde petrol üretimini arttıracak. Bu amaçla şirket, ABDli SparkCognition şirketinin yapay zeka tabanlı teknolojisini kullanacak.

İngiltere merkezli petrol devi Shell, denizüstü (offshore) petrol üretimini artırmak için derin deniz arama ve petrol üretiminde büyük veri analitiği şirketi SparkCognition'ın yapay zekâ tabanlı teknolojisini kullanacak. 

ABD merkezli SparkCognition'ın yapay zekâ algoritmaları, ABD'nin Meksika Körfezi'ndeki en büyük petrol üreticisi Shell'in yeni petrol rezervleri arayışında büyük miktarda sismik veriyi işleyecek ve analiz edecek. 

Şirket, teknolojinin normalden daha az sismik veri taraması kullanarak yüzey altı görüntüleri oluşturacağını ve derin denizlerin korunmasına yardımcı olacağını vurguladı.

KEŞİFLERDE SÜRE 9 GÜNE İNECEK

Shell'in inovasyon ve performanstan sorumlu başkan yardımcısı Gabriel Guerra yaptığı açıklamada, şirketin yeni ve inovatif çalışma yolları keşfetmekte kararlı olduğunu vurguladı. Yapay zekâ teknolojisinin derin deniz petrol aramalarında kullanılmasındaki ana amacın, operasyonel verimliliği, hızı üretimi ve arama başarısını artırmak olduğunun altını çizen Guerra, yeni sürecin keşifleri dokuz aydan dokuz günün altına indirebileceğini söyledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler