1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Shell Eco–Marathon ve Hedef 1 Milyon’dan sürdürülebilir enerji uygulamaları

Shell Eco–Marathon ve Hedef 1 Milyon’dan sürdürülebilir enerji uygulamaları

Enerji Günlüğü - Avrupa Komisyonu öncülüğünde düzenlenen 8. AB Sürdürülebilir Enerji Haftası (EUSEW), 24-28 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirildi....

Shell Eco–Marathon ve Hedef 1 Milyon’dan sürdürülebilir enerji uygulamaları

Enerji Günlüğü - Avrupa Komisyonu öncülüğünde düzenlenen 8. AB Sürdürülebilir Enerji Haftası (EUSEW), 24-28 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirildi. “Sizin için küçük, Avrupa için büyük bir adım” sloganıyla düzenlenen etkinliklerde, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji alanlarındaki en iyi uygulamalar tanıtılıyor. Yeni fikirlere ilham vermesi için sunulan çalışmalar arasında Türk Üniversitelerinden Shell Eco-marathon’a katılan takımların çalışmalarıve Shell’in Türkiye’de Hedef 1 Milyon sloganıyla düzenlediği yakıt tasarrufu etkinlikleriyle ilgili videolar da yer alıyor.

AB Sürdürülebilir Enerji Haftası’nın twitter, Facebook ve YouTube adreslerinde, Shell Türkiye’nin hazırladığı iki özel film paylaşıldı. İlk filmde, geçen Mayıs ayında Rotterdam’daki sokak pistinde gerçekleştirilen 29. Shell Eco-marathon’a katılan Türk takımlarının 1 lt yakıtla en uzun mesafeyi gitmek üzere tasarladıkları araçlar ve çalışmalar, yarışma sürecine ilişkin heyecanlı görüntüler yer alıyor.

İkinci filmde ise, dünya çapında bir milyon sürücüye enerji verimliliğini anlatmak ve yakıt tasarruflu sürüş yapmaları için yardımcı olmak için gerçekleştirilen Hedef 1 Milyon kampanyası etkinlikleri yer alıyor.

AB Sürdürülebilir Enerji Haftası

Avrupa Komisyonu’nun bir girişimi olan AB Sürdürülebilir Enerji Haftası ilk olarak 2006’da düzenlendi. AB Sürdürülebilir Enerji Haftası, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji çözümlerine odaklanan etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Enerji Haftası, en iyi uygulamaları yaymak, yeni fikirlere ilham vermek ve AB’nin enerji ve iklimle ilgili hedeflerine ulaşmasına yardımcı olmak için işbirlikleri kurmak amacıyla düzenleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler