1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Shell: Elektrikli araç sayısı 2100’de 4 milyarı bulacak

Shell: Elektrikli araç sayısı 2100’de 4 milyarı bulacak

Shell, küresel elektrikli araç sayısının 2100 yılında en iyi ihtimalle 4 milyarı biraz geçmesini bekliyor.

Shell: Elektrikli araç sayısı 2100’de 4 milyarı bulacak

Enerji Günlüğü - Shell, küresel elektrikli araç sayısının 2100 yılında en iyi ihtimalle 4 milyarı biraz geçmesini bekliyor.

Hollanda merkezli petrol şirketi Royal Dutch Shell'in enerji dönüşümü senaryoları çalışmasına göre, elektrikli araçların artışı, karayolu taşımacılığının karbondan arındırılması için hayati önem taşıyor. Üç senaryonun ele alındığı çalışmada, en iyimser (Sky 1,5) enerji dönüşümü senaryosuna göre, 2100 yılında elektrikli araba sayısı 4 milyarı biraz geçecek. BM 2100'de dünya nüfusunun 11 milyara ulaşacağını öngörüyor.

HAFİF HİZMET ARAÇLARININ YÜZDE 1’İ ELEKTRİKLİ

Shell, karayolu taşımacılığının bugün petrol talebinin yaklaşık yarısını oluştururken, elektrikli araçların (EV) şu anda küresel hafif hizmet araçlarının yaklaşık % 1'ini oluşturduğunu hatırlatıyor. Bununla birlikte, bazı ülkelerde hükümet politikası olarak desteklenen elektrikli araçların maliyet rekabetçiliğinin hızla arttığına ve bunun da satışlarda hızlı bir artışa yol açabileceğine dikkat çekiyor.

Ulaşım sektörünü karbondan arındırma yolculuğunun, daha hafif hizmet araçlarının elektrifikasyonunu içereceğini belirten Shell, ulaşımda hafif hizmet araçlarının elektrikleneceğini, ancak ağır yük, havacılık ve denizcilik sektörlerinin biyoyakıtlar ve hidrojen gibi gittikçe karbondan arındırılmış gaz ve sıvı yakıtlara ihtiyacı olacağını ifade ediyor.

Enerji Günlüğü

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler