1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Shell, elektrikli ticari araç şarj ağı sağlayıcısı SBRS’yi satın alıyor

Shell, elektrikli ticari araç şarj ağı sağlayıcısı SBRS’yi satın alıyor

İngiliz enerji şirketi Shell, ticari elektrikli araçlar için şarj altyapısı ağını güçlendirmek için Alman SBRS şirketini satın alacak. 

Shell, elektrikli ticari araç şarj ağı sağlayıcısı SBRS’yi satın alıyor

Enerji Günlüğü - Shell Almanya, e-kamyonlar ve e-otobüsler için elektrikli araç şarj altyapısı çözümleri sunan Alman SBRS GbmH şirketini satın alıyor.

İngiltere merkezli enerji şirketi Shell, mobiliteyi küresel olarak karbondan arındırma hedefine yönelik bir adım attı. Şirket, yüzde yüz iştiraki olan Shell Deutschland GmbH’nin, Schaltbau Holding AG'nin iştiraki olan SBRS GmbH'nin %100 hissesini satın almak için Schaltbau Holding AG ile bir anlaşma imzaladığını açıkladı. 

Açıklamaya göre, e-otobüsler, e-kamyonlar ve e-vanlar dahil olmak üzere ticari elektrikli araçlar için şarj altyapısı çözümler sunan SBRS GmbH'nin %100 hissesi için satın alım işleminin 2022 yılından sonra tamamlanması bekleniyor.

Açıklamada bu satın alma ve yatırımın, SBRS GmbH'nin e-otobüs şarj pazarındaki lider konumunu güçlendirmesini ve Avrupa e-kamyon şarj pazarı da dahil olmak üzere yeni segmentlerde hızla büyümesine yardımcı olmasını sağlayacağı kaydedildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler