1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Shell Hollanda'da biyoyakıt tesisi kuracak

Shell Hollanda'da biyoyakıt tesisi kuracak

Dünyanın önde gelen petrol ve gaz şirketlerinden Shell, Hollanda’da yılda 820 bin ton yenilenebilir yakıt üretme kapasitesine sahip biyoyakıt tesisi kuracak.

Shell Hollanda'da biyoyakıt tesisi kuracak

Enerji Günlüğü - Dünyanın önde gelen petrol ve gaz şirketlerinden Shell, Hollanda’da yılda 820 bin ton yenilenebilir yakıt üretme kapasitesine sahip biyoyakıt tesisi kuracak.

İngiliz-Hollanda ortaklığı Royal Dutch Shell, Hollanda'nın 2050'de karbon salımını net sıfıra indirme hedefine yardım etmek için Avrupa'nın en büyük biyoyakıt tesislerinden birini kuracak. Rotterdam kentinde şirketin Pernis Rafinerisi alanında kurulacak olan biyoyakıt tesisi yılda 820 bin ton yenilenebilir yakıt üretecek. Tesisin 2024 yılında üretime başlaması planlanıyor. Shell'in kuracağı tesis yemeklik yağ atıklarından, hayvansal yağlardan ve diğer atıklardan sürdürülebilir havacılık yakıtı (SAF) ve yenilenebilir dizel üretecek. Tesis yılda 2,800,000 ton karbondioksit salımını önleyecek. Bu da yılda 1 milyon Avrupalı aracın trafikten çekilmesi ile aynı etkiyi yaratacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler