1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Shell iklim değişikliğinde şeffaflığı destekleyecek

Shell iklim değişikliğinde şeffaflığı destekleyecek

Enerji Günlüğü - Shell, büyük şirketlerin iklim değişikliği ve enerji geçişi karşısında gelecek planlarını açık bir şekilde bildirmeleri konusunu...

Shell iklim değişikliğinde şeffaflığı destekleyecek

Enerji Günlüğü - Shell, büyük şirketlerin iklim değişikliği ve enerji geçişi karşısında gelecek planlarını açık bir şekilde bildirmeleri konusunu desteklediğini açıkladı. 

Hollanda menşeli dünyanın en büyük petrokimya şirketlerinden olan Royal Dutch Shell plc (Shell), G20 ve Finansal İstikrar Kurulu (FSB) tarafından görevlendirilmiş İklimle İlişkili Finansal Bildirim Görev Gücü (TCFD) tarafından bugün yayınlanan ve iklim değişikliği ile ilgili önerilerin bulunduğu raporu memnuniyetle karşıladığını açıkladı. 

TCFD'NİN ÇALIŞMALARINI ALKIŞLIYORUM

Shell CEO'su Ben van Beurden yaptığı açıklamada, şirketlerin iklim değişikliği ve enerji geçişi karşısında ne kadar esnek olmayı planladıkları konusunda açık olması gerektiğini kabul ettiğini belirterek, TCFD'yi bu çalışmaları için alkışladığını ve Shell'in bu konudaki desteğini onaylayan bir mektubu imzaladığını kaydetti. 

Shell'in konunun ayrıntılarıla ilgili görev gücü ile çalışmasını dört gözle beklediğini ifade eden Beurden, iklim mücadelesi ile ilgili şirketlerin yapacakları bildirimlerin amaca uygun olmasını istediklerini de sözlerine ekledi. 

TFCD geçiş dönemi riskinden en çok etkilenen sektörlerin (fosil yakıt temelli endüstriler) teşviklerin ya da vergilerin bilhassa doğrudan etki edebileceği derin senaryo analizleri yapmalarını daha önce de önermişti.

Önceki ve Sonraki Haberler