1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Shell İrlanda gaz çalışmalarından çıkıyor

Shell İrlanda gaz çalışmalarından çıkıyor

Enerji Günlüğü – Shell, İrlanda'da bulunan Corrib gaz ortaklığı hisselerini 1.23 milyar dolar karşılığında Kanadalı CPPIB'ye satacak.Royal Dutch...

Shell İrlanda gaz çalışmalarından çıkıyor

Enerji Günlüğü – Shell, İrlanda'da bulunan Corrib gaz ortaklığı hisselerini 1.23 milyar dolar karşılığında Kanadalı CPPIB'ye satacak.

Royal Dutch Shell plc (Shell), bağlı kuruluşu Shell Overseas Holdings Limited aracılığıyla Kanada Emeklilik Plan Yatırım Kurulu'nun ("CPPIB") bağlı şirketi olan CPP Investment Board Europe S.A.R.L ile anlaşmaya vardı. Anlaşma kapsamında Corrib gaz girişiminde % 45 oranında hisseye sahip olan Shell E & P Ireland Limited'deki hisselerini 1.23 milyon dolara satacak.

Satış için 2018-2025 arası gaz üretimi ve fiyatlarına bağlı olarak önce 947 milyon dolar ve ek olarak yine 285 milyon dolar ödeme yapılması planlanıyor. Satış, Shell'in İrlanda petrol ve gaz arama ve çıkarma çalışmalarından çıkması anlamına geliyor.

Corrib gaz ortaklığında Shell'in payı 2016 yılında yaklaşık 27 bin varil petrole eşdeğer doğal gaz üretimine denk geliyor. Satışın 2018 yılının ikinci çeyreğinde tamamlanması planlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler