1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Shell İskoçya’nın Birleşik Krallık’ta kalmasını istiyor

Shell İskoçya’nın Birleşik Krallık’ta kalmasını istiyor

Enerji Günlüğü – Shell, ayrılma için referanduma gidecek olan İskoçya’ya Birleşik Krallık’ta kalma çağrısı yaptı.Shell, Kuzey Denizi’ndeki...

Shell İskoçya’nın Birleşik Krallık’ta kalmasını istiyor

Enerji Günlüğü – Shell, ayrılma için referanduma gidecek olan İskoçya’ya Birleşik Krallık’ta kalma çağrısı yaptı.

Shell, Kuzey Denizi’ndeki rezervlerin % 90’ına sahip olan ve bir süre sonra Birleşik Krallık’tan ayrılmayı oylayacak olan İskoçya’ya, İngiltere’nin devamlılık ve istikrar sağladığı ve bağımsızlığın yatırımcıları olumsuz etkileyebileceği gerekçesiyle Birleşik Krallık’tan ayrılmama çağrısında bulundu.

Royal Dutch Shell CEO’su Ben van Beurden Çarşamba günü yaptığı bir konuşmada, “İskoçya’yı Birleşik Krallık’ın bir parçası olarak görmek istiyoruz. Birleşik Krallıkla ilgili takdir ettiğimiz birçok şeyden biri sağladığı devamlılık ve istikrar” dedi.

DOĞALGAZ ÜRETİMİ ÜÇTE BİR ARTTIRILABİLİR

Son yayınlanan bir rapora göre, İskoçya İngiltere Kıta Sahanlığındaki kaynakları etkili bir şekilde sondajlamada ciddi engellerle karşı karşı kalabilir. Analistler ayrıca, son üç yılda meydana gelen % 40’lık düşüşün tersine çevrilerek, petrol ve doğalgaz üretiminin üçte bir oranında arttırılabileceğini de öngörüyorlar.

İskoçya Birleşik Krallık’tan ayrılıp ayrılmayacağını belirlemek için referanduma gidecek. Olası bir ayrılık durumunda enerji varlıklarının paylaşımı gündeme gelecek. Verilere göre, Kuzey Denizi’ndeki rezervlerin % 90’ı İskoçya karasuları içersinde bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler