1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Shell Kaliforniya'daki petrol ortaklığından çıkacak

Shell Kaliforniya'daki petrol ortaklığından çıkacak

Shell’in ExxonMobil ile ortak girişimi olan ve Kaliforniya eyaletinin toplam petrol ve doğal gaz üretiminin dörtte birini karşılayan Aera Energy’den ayrılacağı bildiriliyor.

Shell Kaliforniya'daki petrol ortaklığından çıkacak

Enerji Günlüğü - Shell’in ExxonMobil ile ortak girişimi olan ve Kaliforniya eyaletinin toplam petrol ve doğal gaz üretiminin dörtte birini karşılayan Aera Energy’den ayrılacağı bildiriliyor.

Hollanda merkezli petrol şirketi Royal Dutch Shell, Amerikan petrol şirketi ExxonMobil ile Kaliforniya'daki petrol ve gaz üretim ortaklığı Aera'dan çıkmayı planlıyor. Reuters'in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre Shell, Teksas'taki Permian sahasında bulunan varlıklarını da satmayı değerlendiriyor.

Aera Energy günde 125 bin varil petrol ve 32 milyon küp feet doğal gaz üretiyor ve Kaliforniya'nın petrol ve gaz üretiminin yüzde 25'ini gerçekleştiriyor.

2050’ye kadar karbon nötr olmayı hedefleyen Shell, yıl içinde Washington ve Houston’daki varlıklarını elden çıkarmıştı. Şirketin önümüzdeki dönemde Teksas’taki yatırımlarını da satışa çıkarmayı düşündüğü belirtilmişti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler