1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Shell, Kuzey Denizi enerji varlıklarından satışta anlaştı

Shell, Kuzey Denizi enerji varlıklarından satışta anlaştı

Enerji Günlüğü - Shell, Kuzey Denizi petrol ve gaz varlıklarının büyük bölümünü Chrysaor'a 3,8 milyar dolar karşılığında sattı.Hollanda menşeli...

Shell, Kuzey Denizi enerji varlıklarından satışta anlaştı

Enerji Günlüğü - Shell, Kuzey Denizi petrol ve gaz varlıklarının büyük bölümünü Chrysaor'a 3,8 milyar dolar karşılığında sattı.

Hollanda menşeli dünyanın en büyük petrokimya şirketlerinden Royal Dutch Shell, borç azaltma önlemleri çerçevesinde Kuzey Denizi petrol ve gaz varlıklarının büyük bölümünü İngiliz petrol şirketi Chrysaor'a 3,8 milyar dolar karşılığında satmak için anlaştığını duyurdu.

Yapılan anlaşmaya göre, girişim sermayesi şirketi EIG Partners'in desteklediği Chrysaor, Shell'in eski petrol ve gaz sahalarının yanı sıra yeni geliştirdiği sahaları ve altyapıyı da satın alacak. 

Satın alım sonrası Kuzey Denizi'ndeki en büyük bağımsız operatör olacak olan Crysaor, Shell'e ilk etapta 3 milyar dolar ödeyecek. 2018-2021 döneminde 600 milyon dolar daha ödeme yapacak olan Şirket, satın alınan sahalarda yeni rezerler bulması halinde 180 milyon dolara varan bir ödeme daha gerçekleştirecek. 

20218 yılına kadar 30 milyar dolarlık varlık satışı yapmayı hedefleyen Shell bugün ayrıca Tayland'ın Bongkot gaz sahasındaki payını Kuwait Foreign Petroleum Exploration şirketine900 milyon dolara sattı.

Önceki ve Sonraki Haberler