1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Shell LNG piyasasında tedarik sıkıntısı bekliyor

Shell LNG piyasasında tedarik sıkıntısı bekliyor

Enerji Günlüğü - Hollanda merkezli petrol şirketi Shell, LNG piyasasında küresel talep artarken, 2020'nin ortasında tedarik sıkıntısı bekliyor. Shell'in...

Shell LNG piyasasında tedarik sıkıntısı bekliyor

Enerji Günlüğü - Hollanda merkezli petrol şirketi Shell, LNG piyasasında küresel talep artarken, 2020'nin ortasında tedarik sıkıntısı bekliyor. 

Shell'in hazırladığı yıllık LNG görünümü raporunda mevcut talep hedeflemesine dayanarak, Shell'in 2020'nin ortasında arz açığının oluşma olasılığı beklediği ifade edildi. Shell, bunun yeni LNG üretim projeleri taahhütlerinin yakında gerçekleşecek olmasına rağmen beklendiğini vurguladı. 

Shell ayrıca, 2017'de 29 milyon ton talebin büyüyerek 293 milyon ton olmasıyla küresel likit doğal gaz (LNG) piyasasının çok sayıda piyasa gözlemcisinin beklentilerine meydan okumaya devam ettiğini belirtti. 

LNG PİYASASININ 200 MİLYAR DOLAR YATIRIMA İHTİYACI VAR

Royal Dutch Shell'e göre 2030 yılına kadar artacak talebi karşılamak için LNG sektörüne 200 milyar doların üzerinde yatırım yapılması gerekiyor. 

Shell, LNG talebini 2035'e kadar yıllık yüzde 4 büyüyeceğini öngörürken, aynı dönemde gaz talebini yıllık yüzde 2 büyümesini beklediklerini de vurguladı. 2017 yılında LNG talebini 293 milyon ton olduğunu tahmin eden Shell, 2030'da talesin 500 milyon ton seviyesine çıkmasını bekliyor.

Shell Entegre Doğal Gaz ve Yeni Enerjiler Direktörü Maarten Wetselaar, "Asya ve Avrupa'da hala ciddi ithalat talebi görüyoruz ama aynı zamanda dünyadaki diğer ülkeler için LNG sağlama esnekliği, güvenirliği ve temiz enerji tedariği de bekliyoruz" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler