1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Shell Meksika Körfezi derinliklerinde üretime başladı

Shell Meksika Körfezi derinliklerinde üretime başladı

Enerji Günlüğü - Shell Meksika Körfezi’nin deniz altında bulunan ikinci Mars platformunda üretim yapmaya başladı.Shell dün yaptığı açıklama ile...

Shell Meksika Körfezi derinliklerinde üretime başladı

Enerji Günlüğü - Shell Meksika Körfezi’nin deniz altında bulunan ikinci Mars platformunda üretim yapmaya başladı.

Shell dün yaptığı açıklama ile Meksika Körfezi’nde sahip olduğu yedinci ve en büyük yüzen derin deniz arama platformu Olympus’un Mars B havzasından üretim yapmaya başladığını duyurdu. Olympus dışında farklı saha ve kuyuları da kapsayan Shell Mars B development’ın %71,5’u Shell’in ve %28.5’u BP’nin.

Körfezdeki ilk derin su projesi olan projede önemli yeni altyapılarla bölgedeki petrol ve doğalgaz sahalarının ömrü uzatılıyor. Bölgedeki Mars havzasının ömrünün bu proje ile 2050 ve sonrasına kadar uzadığı düşünülüyor. Olympus ileorijinal Mars havzasından gelecekte toplam bir milyar varil petrol çıkarılması bekleniyor.

Olympus sondaj ve üretim platformu yaklaşık 945 metrelik bir deniz yüzeyini kaplıyor. Bu dev yüzen platform ile 2016 yılında 100 bin varil petrol çıkarılabilecek. Mars sahasından 2013 yılında günde ortalama 60 bin varil petrol çıkartıldı.

Shell Amerika deniz altı keşif ve çıkarma başkan yardımcısı John Hollowell, Mars sahasında iki büyük platformla üretim yapılan bu projenin derin deniz projelerinde lider olduklarını gösterdiğine dikkat çekerek, “Olympus platformundaki yapım ve yükleme çalışmalarını planlanandan altı ay önce tamamladık, bu da ilk kuyudan daha erken petrol çıkarmamızı sağladı. Derin deniz projlerimizin güçlü portföyü için en son ve başarılı bir başlangıç olan Olympus’tan önümüzdeki yıl içinde önemli oranda üretim yapmayı bekliyoruz. Derin sular Shell için esas büyüme fırsatı olmaya devam edecek” dedi.

Shell aynı zamanda Meksika Körfezi’nde sürmekte olan vetamamına sahip olduğu Cardamom projesi ile de 2014 yılında üretime geçme çalışmalarını sürdürüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler