1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Shell Mısır sularında gaz keşfi duyurdu

Shell Mısır sularında gaz keşfi duyurdu

Mısır sularında yer alan El-Amriya bloğunda deniz seviyesinden yaklaşık 250 metre derinlikte yeni bir gaz rezervi keşfedildi.

Shell Mısır sularında gaz keşfi duyurdu

Enerji Günlüğü - İngiliz petrol şirketi Shell, Mısır karasuları içerisinde yer alan El-Amriya bloğunda yeni bir doğal gaz rezervi keşfi gerçekleştirdi.

İngiliz çokuluslu petrol ve gaz şirketi Shell, Mısır'ın Akdeniz sularındaki kuzeydoğu El-Amriya bloğunda yeni bir gaz keşfini duyurdu. Birincil veriler, deniz seviyesinden yaklaşık 250 metre derinlikte sondaj operasyonlarının gerçekleştirildiği Nil Deltası açıklarında gaz içeren bir yatağın varlığını doğruladı. Ancak keşfin kapsamını ve üretim değerini belirlemek için ek veri analizi gerekli. 

Shell ve Kuveyt'in Uluslararası Petrol Şirketi (KUFPEC), bu yılın Eylül ayında, KUFPEC'in Kuzey Doğu El-Amriya bloğunda %40 hisseye sahip olduğu, Shell'in ise kalan %60 hisseyi Mısır Doğal Gaz Holding Şirketi (EGAS) ile elinde tuttuğu bir Farm Out Anlaşması (FOA) imzalamıştı. Sözleşme kapsamında, sondaj kampanyasını Stena Sondaj Mobil Açık Deniz Sondaj Birimi (MODU) yürütecek. 

Shell Egypt'in başkan yardımcısı ve ülke başkanı Halid Kacem açıklamasında, "Bu keşif, Shell Egypt için ileriye doğru atılmış önemli bir adımdır ve büyüme hedeflerimizi ve Mısır'ın enerji ortamında kilit bir ortak olarak süregelen kararlılığımızı destekler" ifadesini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler