1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Shell, Mısır'ın Batı Çölü'ndeki varlıklarını satıyor

Shell, Mısır'ın Batı Çölü'ndeki varlıklarını satıyor

Shell, Mısır karasularındaki çalışmalarına ağırlık vermek için Batı Sahra Çölü bölgesindeki petrol varlıklarını 926 milyon dolar karşılığında satacak.

Shell, Mısır'ın Batı Çölü'ndeki varlıklarını satıyor

Enerji Günlüğü - Shell, Mısır karasularındaki çalışmalarına ağırlık vermek için Batı Sahra Çölü bölgesindeki petrol varlıklarını 926 milyon dolar karşılığında satacak.

Hollanda merkezli petrol şirketi Royal Dutch Shell, Mısır'ın Batı Sahra Çölü bölgesinde bulunan petrol varlıklarını Mısır merkezli Cheiron Petroleuim ve Birleşik Krallık merkezli Cairn Energy'ye 926 milyon dolar karşılığında satmak için anlaşmaya vardığını duyurdu. Varlık paketi, Shell Egypt’in 13 kara ruhsatındaki payından ve şirketin Badr El-Din Petroleum Company’deki (BAPETCO) yüzde 50 hissesinden oluşuyor.

Shell’in yaptığı açıklamaya göre, Shell Eigypt ve iştiraklerinden biri, Cheiron Petroleum Corporation ve Cairn Energy PLC'nin yan kuruluşlarından oluşan bir konsorsiyumla, Shell'in Mısır'ın Batı Çölü'ndeki petrol üretim varlıklarını 646 milyon dolar karşılığında satın almak için bir anlaşma imzaladı. Anlaşmaya göre konsorsiyum ayrıca petrol fiyatına ve daha fazla araştırmanın sonuçlarına göre 2021 ve 2024 yılları arasında 280 milyon dolara kadar ek ödeme yapacak.

Anlaşmanın tamamlanması için Mısır hükümetinin ve regülatörün onayı gerekiyor. Onay alınması halinde satış 2021'in ikinci yarısında tamamlanacak. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler