1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Shell Nijerya satışlarını tamamladı

Shell Nijerya satışlarını tamamladı

Enerji Günlüğü - Shell, Nijerya'da 2013 yılında satışa çıkardığı bazı varlıklarının satışını tamamladı.Royal Dutch Shell, bölgede yaşanan...

Shell Nijerya satışlarını tamamladı

Enerji Günlüğü - Shell, Nijerya'da 2013 yılında satışa çıkardığı bazı varlıklarının satışını tamamladı.

Royal Dutch Shell, bölgede yaşanan terör olayları ve boru hatlarındaki hırsızlıklar nedeniyle Nijerya'da 2013 yılında satışa çıkardığı bazı varlıklarının satışını tamamladığını duyurdu.

Yapılan açıklamaya göre Shell, Nijerya'nın Nembe Creek Trunk boru hattındaki payı ile Oil Mining Lease 18, 24,25 ve 29 bloklarındaki yüzde 45 hissesinin satışı için bağlayıcı bir anlaşma imzaladı.

Shell, günde 30 bin varil petrol üretimi yapan18. blokta bulunan % 45 hissesini Kanadalı enerji şirketi Mart Resoruces İnc.'un da bulunduğu bir konsorsiyuma sattı. Kalan %55 hissesi ise Nijerya Ulusal Petrol Şirketi tarafından işletilecek.

Shell ayrıca 18. bloğun da dahil olduğu dört petrol bloğu (24,25 ve 29 blokları) için satış anlaşması yaptı. Güney Nijerya Deltası varlıklarının en büyüğü olan 29. blok ve boru hattındaki hisselerini ise yerel şirketler Taleveras Group,Aiteo Energy ve Tempo Energy Konsorsiyumu'na 2.5 milyar dolardan fazla bir bedelle sattı. Anlaşma Nijerya Petrol Bakanlığı'nın onayını bekliyor.

Yine şirket, Nembe Creek Trunk Line isimli petrol boru hattı için de bir alım satım anlaşması imzaladı, ancak süreç henüz tamamlanmadı.

Önceki ve Sonraki Haberler