1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Shell, Pernis Rafinerisi'nde yangının yaralarını sarıyor

Shell, Pernis Rafinerisi'nde yangının yaralarını sarıyor

Enerji Günlüğü - Shell, Avrupa'daki en büyük ham petrol rafinerisi olan ve yaşanan yangın sonrası üretimi duran Pernis rafinerisini aşamalı olarak yeniden...

Shell, Pernis Rafinerisi'nde yangının yaralarını sarıyor

Enerji Günlüğü - Shell, Avrupa'daki en büyük ham petrol rafinerisi olan ve yaşanan yangın sonrası üretimi duran Pernis rafinerisini aşamalı olarak yeniden faaliyete geçiriyor.

Hollanda menşeli dünyanın en büyük petrokimya şirketlerinden bir olan Royal Dutch Shell, Avrupa'daki en büyük ham petrol rafinerisi olan Pernis'i 30 Temmuz'daki yangın sonrasında yeniden faaliyete geçirmeye çalışıyor. 

Shell Sözcüsü yaptığı açıklamada, 30 Temmuz'da yaşanan yangının Pernis rafinerisini enerjisiz bıraktığını, enerji hatlarının onarımının devam ettiğini ve rafinerinin bölüm bölüm yeniden faaliyete geçirilmekte olduğunu ifade etti. Sözcü açıklamasında 30 Temmuz'da yaşanan yangına neyin yol açtığı konusunda bilgi vermedi. 

Hollanda'nın Rotterdam şehrinde bulunan Pernis Rafinerisi'nin yangından önce günlük üretim kapasitesi 404 bin varil seviyesindeydi.

Önceki ve Sonraki Haberler