1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Shell, Rusya’da atacağı adımları açıkladı 

Shell, Rusya’da atacağı adımları açıkladı 

Shell, Rus ham petrolünün tüm spot alımlarını durduracağını ve vadeli sözleşmeleri yenilemeyeceğini açıkladı.

Shell, Rusya’da atacağı adımları açıkladı 

Enerji Günlüğü - İngiliz enerji şirketi Shell, Rusya’dan tüm spot petrol alımını durdurma kararı aldı. 

Shell'den yapılan yazılı açıklamada, Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline yanıt olarak atılacak adımlar duyuruldu. İlk adım olarak şirketin Rus ham petrolünün tüm spot alımlarını durduracağı ve Rusya'daki servis istasyonlarını, havacılık yakıtları ve madeni yağ operasyonlarını da kapatacağı belirtildi. 

Shell CEO’su Ben van Beurden konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Rus ham petrolünü spot piyasadan almayı derhal durduracağız ve vadeli sözleşmeleri yenilemeyeceğiz. Aynı zamanda, hükümetlerle yakın istişarede bulunarak ham petrol tedarik zincirindeki Rus alımlarını durduracak şekilde değiştireceğiz” dedi. 

“SÜRECİN İŞLEMESİ HAFTALAR ALABİLİR”

Bunu olabildiğince hızlı yapacaklarını ancak fiziksel konum ve alternatiflerin mevcudiyeti nedeniyle bunun tamamlanmasının haftalar alabileceğine ve bazı rafinerilerinde verimin azalacağına dikkat çeken Van Beurden, “Rusya'daki servis istasyonlarımızı, havacılık yakıtları ve madeni yağ operasyonlarımızı kapatacağız. Bunu en güvenli şekilde yapmak için çok dikkatli bir şekilde ele alacağız ancak süreç hemen başlayacak. Rus petrol ürünleri, boru hattı gazı ve LNG'den aşamalı olarak çekilmeye başlayacağız. Bu karmaşık bir meydan okumadır. Enerji sisteminin bu bölümünü değiştirmek, hükümetler, enerji tedarikçileri ve müşterilerin ortak eylemini gerektirecek ve diğer enerji kaynaklarına geçiş çok daha uzun sürecektir” ifadesini kullandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler