1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Shell sıfır karbon hedefini güncelledi

Shell sıfır karbon hedefini güncelledi

Shell, 2050 yılına kadar net sıfır emisyonlu bir enerji şirketi haline gelmek için yenilenebilir enerjiye yılda en az 2,5 milyar dolar yatırım yapacak.

Shell sıfır karbon hedefini güncelledi

Enerji Günlüğü - Shell, 2050 yılına kadar net sıfır emisyonlu bir enerji şirketi haline gelmek için yenilenebilir enerjiye yılda en az 2,5 milyar dolar yatırım yapacak.

Hollanda merkezli enerji şirketi Royal Dutch Shell, 2050 yılına kadar net karbon emisyonlarını ortadan kaldırma planlarını güncelledi. Yeni güncellemeye göre şirket, önümüzdeki dönemde petrol üretimi yılda %1-2 seviyesinde azaltacak ve yenilenebilir enerji yatırımlarını arttıracak. 

Shell, bugün açıkladığı güncellemede, biyoyakıtlar ve hidrojen dahil olmak üzere düşük karbonlu segmentlerinin hızlı büyüdüğüne dikkat çekti. Shell, yakın vadede büyüme ayağı olarak adlandırdığı alanlara yılda en az 5 milyar dolar yatırım yapacak. Bu yatırımı ticaret ve perakende sektörü ile yenilenebilir enerji birimleri arasında eşit olarak paylaştıracak. Daha önce, yenilenebilir enerji ve pazarlama için 3 milyar dolara harcamayı hedefliyordu.

Shell geçen yıl, Paris İklim Anlaşması ve Avrupa Birliği hedefleri doğrultusunda 2050 yılına kadar net sıfır karbon emisyonuna ulaşmak için bir plan hazırlamış, ancak hedefin müşterilerine bağlı olduğunu kaydetmişti.

Shell CEO’su Ben van Beurden, enerji dönüşümü sürecinde rekabetçi portföylerini geliştirmek için yerleşik güçlerini kullanacaklarını kaydetti.

PETROL VE GAZ HALA EN BÜYÜK YATIRIM KALEMİ

Bununla birlikte şirket, petrol ve gaz üretimi yatırımlarına 8 milyar dolar ile daha büyük bir pay ayıracak. Ayrıca sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) çalışmalarına 4 milyar dolar ve kimyasallar ve rafinaj için 5 milyar dolara kadar harcayacak.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler