1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Shell Singapur’daki petrokimya kompleksini satmayı değerlendiriyor

Shell Singapur’daki petrokimya kompleksini satmayı değerlendiriyor

Shell, Singapur’daki Tam Entegre Rafineri ve Petrokimya Kompleksini (SEPC) elden çıkarmayı değerlendiriyor.

Shell Singapur’daki petrokimya kompleksini satmayı değerlendiriyor

Enerji Günlüğü - Singapur'daki rafinerisini satmayı değerlendiren Shell, danışman için Goldman Sachs'ı seçti.

Londra merkezli petrol şirketi Shell’in Asya-Pasifik bölgesindeki en büyük petrokimya üretim ve ihracat merkezi olan Singapur'da bulunan rafinerisini ve petrokimya tesisini satmayı değerlendirdiği kaydediliyor. Konuya yakın kaynaklara göre, operasyonların stratejik gözden geçirilmesi çerçevesinde yapılan değerlendirme sonucunda, satışa danışmanlık etmesi için Goldman Sachs ile anlaşıldı. 

Shell'in Singapur varlıkları ile Çinli Sinopec'in yarı sıra Vitol ve Trafigura'nın da ilgilenmesi bekleniyor. 

KOMPLEKS STRATEJİK KONUMDA

Singapur’daki tam entegre rafineri ve petrokimya kompleksi (SEPC), mevcut altyapının avantajlarından yararlanmak ve petrokimya sahasının Bukom rafinerisi ile entegrasyonu yoluyla ham madde esnekliği ve operasyon ve lojistik sinerjisi gibi maksimum ekonomik ve verimlilik faydalarının elde edilmesini sağlamak için stratejik bir konuma sahip. 

SEPC, Bukom'da yılda 800.000 ton kapasiteli bir etilen kraker ve bütadien ekstraksiyon ünitesinden ve Jurong Adası'nda yılda 750.000 ton kapasiteli bir mono-etilen glikol (MEG) tesisinden oluşuyor. Shell, SEPC'yi temel alarak 2012 yılında etilen krakerindeki mevcut tesislerde iyileştirmeler yaparak olefin ve aromatik kapasitesini %20'den fazla artıracağını duyurdu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler