1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Shell, Suudi Arabistan'da petrokimya ortaklığını sonlandırdı

Shell, Suudi Arabistan'da petrokimya ortaklığını sonlandırdı

Enerji Günlüğü – Shell, Suudi Arabistan ve Orta Doğu'nun en büyük petrokimya şirketi Sabic ile ortaklığından çekildi.Suudi Arabistan'ın en büyük...

Shell, Suudi Arabistan'da petrokimya ortaklığını sonlandırdı

Enerji Günlüğü – Shell, Suudi Arabistan ve Orta Doğu'nun en büyük petrokimya şirketi Sabic ile ortaklığından çekildi.

Suudi Arabistan'ın en büyük şirketi Saudi Basic Industries Corp.'un (Sabic) yaptığı açıklamaya göre, Royal Dutch Shell, Suudi Arabistan'da Sabic ile petrokimya alanında kurduğu ortaklık  Saudi Petrochemical Co. venture SADAF'taki yüzde 50 hissesini Sabic'e satarak, ortaklıktan çekildi. Böylece Shell, 2014 yılından bu yana Sabic ile kurduğu üçüncü ortaklığı da sonlandırmış oldu. 

Royal Dutch Shell'e Sadaf'taki yüzde 50 hissesi karşılığında 820 milyon dolar ödendi. 820 milyon dolar bedel, otaklığın varlıklarının net değeri üzerinden hesaplandı. 

1980 yılında kurulan Sadaf, yıllık toplam üretimleri 4 milyon ton olan 6 petrokimya fabrikası işletiyor. Şirket Orta Doğu'nun en büyük petrokimya şirketi.

Shell geçen yıl Suudi kamu petrol şirketi Aramco ile Amerika'daki 18 yıllık ortaklığını sonlandırmıştı. Yine geçen yıl Abu Dabi'deki doğal gaz ortaklığını da sonlandırmıştı. Ayrıca Shell 2015 yılında da Katar ile 6.5 milyar dolar değerinde bir petrokimya fabrikası kurma planınında vazgeçmişti. 

Önceki ve Sonraki Haberler