1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Shell Teksas’taki şeyl gazı çalışmalarından çekiliyor

Shell Teksas’taki şeyl gazı çalışmalarından çekiliyor

Enerji Günlüğü - Shell Güney Texas’ta bulunan Eagle Ford sahasındaki hisselerinin tamamının satışı konusunda Sanchez Energy Corporation ile anlaşmaya...

Shell Teksas’taki şeyl gazı çalışmalarından çekiliyor

Enerji Günlüğü - Shell Güney Texas’ta bulunan Eagle Ford sahasındaki hisselerinin tamamının satışı konusunda Sanchez Energy Corporation ile anlaşmaya vardı.

Royal Dutch Shell Plc bir basın açıklaması yayınlayarak Amerika Teksas eyaletinin güneyinde bulunan yaklaşık 42.400 hektarlık Eagle Ford sahasındaki şeyl gazı arama ve çıkarma çalışmalarındaki hisselerinin tamamını yaklaşık 639 milyar dolara satışı konusunda Amerikan Sanchez Energy Corporation şirketi ile anlaşmaya vardığını belirtti.

Açıklamada, satışın yaklaşık 176 üretim kuyusunu, sahada bulunan tesisleri ve altyapıyı kapsadığı ve satış anlaşmasının yılın ikinci çeyreğinin sonunda tamamlanmasının beklendiği belirtildi.2014 yılının ilk çeyreğinde sahadan günde yaklaşık 24 bin varil petrol elde edildiği ifade edildi.

Satış işlemi Shell’in stratejik olmayan varlıkları da elinden çıkarma ve Kuzey Amerika’da kaya gazı üretimi için elinde bulunan alanları yeniden yapılandırma kararının bir parçası olarak gerçekleştiriliyor.

Bu satışın dışında Shell, izlediği bu stratejinin bir parçası olarak Kansas Mississippi Lime’da bulunan varlıklarını, Ohio Utica şeyl gazı varlıklarını ve Kolorado Sandwash Niobrara havzasındaki varlıklarını da elden çıkardı.

Royal Dutch Shell, kaya gazı gibi kaynakların kayıplarından etkilendiğini belirterek 2014 yılında varlıklarında yeniden düzenleme stratejisi çerçevesinde Kuzey Amerika’daki kaya gazı keşif çalışmaları harcamalarını 2014 yılında bir önceki yıla göre % 20 azaltacağını açıklamıştı.

SHELL KAYA GAZI KEŞİF HARCAMALARINI AZALTIYOR

Önceki ve Sonraki Haberler