1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Shell Total’in Hindistan’daki LNG hisselerini aldı

Shell Total’in Hindistan’daki LNG hisselerini aldı

Enerji Günlüğü - Hollanda merkezli enerji şirketi Shell, Fransız enerji şirketi Total’in Hindistan’daki Hazira LNG ve Portventure’da bulunan yüzde...

Shell Total’in Hindistan’daki LNG hisselerini aldı

Enerji Günlüğü - Hollanda merkezli enerji şirketi Shell, Fransız enerji şirketi Total’in Hindistan’daki Hazira LNG ve Portventure’da bulunan yüzde 26 hissesini satın aldı.

Hollanda merkezli enerji şirketi Royal Dutch Shell, dünyanın dördüncü büyük LNG tüketicisi Hindistan’daki çalışmalarını genişletme hedefinde bir aşama daha katetti. Şirket Hindistan'daki Hazira LNG ve Portventure’da % 26 hisse satın almak üzere Total Gaz Electricité Holdings France ile anlaşma imzaladı. 

Hazira LNG ve Portventure,Hazira LNG (HLPL) ve Hazira Limanı (HPPL) olmak üzere iki şirketten oluşuyor. Hazira LNG, Gujarat eyaletinde bir LNG yeniden gazlaştırma terminali işletirken, Hazira Limanı da Hazira'da doğrudan çoklu kargo yanaşma limanını yönetiyor. 46.7 hektarlık bir alana yayılan terminalde yıllık 5 milyon ton (mtpa) LNG kapasitesi bulunuyor.

Shell’in Entegre Gaz ve Yeni Enerjileri yönetmeni Maarten Wetselaar bu satın almanın küresel LNG portföylerini genişletip, Hazira tesisinde tamamen sahip olunan ve entegre bir Shell değer zinciri yarattığına dikkat çekerek, “Bu satın alma Shell'in Hintli müşterilere daha iyi hizmet vermesini ve ülkenin daha fazla ve daha temiz enerji ihtiyacını karşılamasını sağlıyor. Bu ayrıca, dünyadaki en hızlı büyüyen doğalgaz piyasalarının, Hindistan'ın ve Shell’in ilişkilerini de güçlendiriyor” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler