1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Shell & Turcas Amasya Avrupa şampiyonu oldu

Shell & Turcas Amasya Avrupa şampiyonu oldu

Enerji Günlüğü - Amasya'daki Shell & Turcas akaryakıt istasyonunu işleten Sesa Petrol, Shell'in düzenlediği "Farkı Yaratan İnsandır" programında,...

Shell & Turcas Amasya Avrupa şampiyonu oldu

Enerji Günlüğü - Amasya'daki Shell & Turcas akaryakıt istasyonunu işleten Sesa Petrol, Shell'in düzenlediği "Farkı Yaratan İnsandır" programında, "Avrupa ve Güney Afrika Şampiyonu" seçildi.

Shell'in 2006 yılından bu yana, faaliyette bulunduğu ülkelerde en iyi hizmeti sunarak müşteri memnuniyetini en üst seviyeye taşıyan istasyonu belirlemek için düzenlediği "Farkı Yaratan İnsandır Programı sonuçları belli oldu.

Shell & Turcas yine büyük bir başarıya imza atarak "Avrupa ve Güney Afrika Şampiyonu" oldu. Amasya - Sesa Petrol, 65 ülke, 16 bin istasyon arasından büyük bir başarı göstererek "2013-Tek İstasyonlu Bayi" kategorisinde "Avrupa ve Güney Afrika Şampiyonu" seçildi ve ödülünü 12 Haziran'da Çin'in Pekin kentinde düzenlenen ödül töreninde aldı.

Shell ailesinin, 2013 senesinde ortaya konan başarıları birlikte kutladığı, dünyanın dört bir yanındaki Shell markasına gönül vermiş çalışanlarını ve iş ortaklarını buluşturduğu "Farkı Yaratan İnsandır" etkinliği, Shell'in en prestijli etkinliklerinden biri olarak kabul ediliyor.

Shell & Turcas CEO'su Jacek Dziembaj, "2013 yılı Tek İstasyonlu Bayi kategorisinde Avrupa ve Güney Afrika birincisinin Türkiye'deki Shell istasyonları arasından seçilmesi, üstün hizmet anlayışı ve müşteri memnuniyeti açısından ulaştığımız uluslararası başarıyı kanıtlıyor" dedi. Shell ailesine ve Türkiye'ye bu gururu yaşatan Amasya Sesa istasyonunu sahipleri Talat ve Serdar Saraçoğlu ile istasyon ekibini üstün başarılarından dolayı kutladığını belirten Dziembaj, "Bu başarı; müşteri memnuniyetini her şeyin üzerinde tutan yaklaşımı ve üstün hizmet kalitesi ile fark yaratan Amasya Sesa istasyonu ekibinin büyük bir başarısıdır" diye konuştu.

27 yıldan beri Shell markası altında olan Amasya - Sesa Petrol, kendilerini ziyaret eden ortalama 200.000 müşteriye hizmet veriyor. Sesa Petrol'ün, istasyonun temizliği ve her zaman çalışır durumdaki ekipmanlarıyla üstün hizmet kalitesi sağlayarak, müşteri memnuniyetini üst seviyelere çıkardığı belirtildi.

Shell & Turcas Petrol Perakende Satışlar Genel Müdür Yardımcısı, Satış ve Operasyon Müdürü Burçin Toktamış ise mükemmel bir takım çalışmasıyla elde edilen bu başarının mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirtti. Başarının temelinde, "Fark Yaratan İnsandır" programının bayilerden tüm çalışanlara kadar herkes tarafından sahiplenmesi ve benimsemesinin yattığını belirten Toktamış şöyle dedi: "Farkı Yaratan İnsandır programı Shell & Turcas istasyonları arasında da yapıcı bir rekabeti teşvik ediyor ve hizmet kalitesini en üst seviyeye taşımak için özel çaba gösteren istasyonlarımızı takdir etmemize vesile oluyor. Başta Amasya Sesa istasyonumuz olmak üzere tüm Shell ailesine gönülden teşekkür ediyorum."

EKİP ÇALIŞMASI BAŞARIYI GETİRDİ

Shell Amasya istasyonu Sesa Petrol'ün sahiplerinden Serdar Saraçoğlu, Türkiye'ye başarı getirme hedefini yıllar once koyduklarını söyledi. "O günden bu yana bu hedefimize ulaşmak için çalışıyoruz. Tüm ekibimizle bir takım olarak hedefimizi benimsedik ve aynı hedefe odaklandık. Takım olarak inandık, çalıştık, takibimizi bırakmadık ve sonuçlarını aldık" diyen Saraçoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "İsteyince ve odaklanınca herşeyin mümkün olduğunu gördük. Hayatımda gideceğimi düşünmediğim bir ülkede, 65 ülkeden en başarılı isimlerin olduğu bir törende, 27 yıldır gururla taşıdığım Shell markasını temsilen ülkemizin bayrağını dalgalandırmak ve takdir edilmek büyük bir onurdu."

AYNI ÖDÜL DAHA ÖNCE DE ANTALYA'YA GİTMİŞTİ

"Farkı Yaratan İnsandır Programı kapsamında daha önce 2009 yılında Kayseri Sompet Petrol ve 2011 yılında Antalya Uncalı Petrol "Dünya Şampiyonu" oldu. 2010 yılında Batman Boran Petrol ve 2012 yılında Ankara Konutkent istasyonu "Avrupa Şampiyonu" oldu. Shell'in, iş ortakları arasında yaptığı değerlendirmede Türkiye'nin üst üste elde ettiği bu başarılar, Shell & Turcas'ın üstün servis anlayışının bir tesadüf olmadığını bir kez daha kanıtlıyor.

FARKI YARATAN İNSANDIR 65 ÜLKEDE

Müşteri memnuniyetini esas alan "Farkı Yaratan İnsandır Programı" ilk kez 2006 yılında 11 ülkeden 5 binin üzerinde istasyonda uygulanmaya başladı. Türkiye programa 2007 yılında katıldı. Şu anda 65 ülkede uygulanıyor.

Programın amacı, her istasyonda, her ziyarette, her gün gülümseyen müşteriler yaratmak. İstasyonları ziyaret eden müşterilere her zaman temiz tesis ve her şeyin çalışır durumda olduğu tesislerle, hızlı ve kolay hizmet aldıkları ve en önemlisi de misafir gibi ağırlandıkları bir deneyim yaşatmak.