1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Shell Turcas daha fazla istasyon işletecek

Shell Turcas daha fazla istasyon işletecek

Turcas Petrol AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Aksoy, Shell Turcas'ın kendi işlettiği akaryakıt istasyonu sayısını kademeli olarak arttıracaklarını söyledi.

Shell Turcas daha fazla istasyon işletecek

Enerji Günlüğü - Turcas Petrol AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Aksoy, Shell Turcas olarak kendi işlettikleri akaryakıt istasyonu sayısını kademeli olarak yükselteceklerini söyledi. 

Turcas Petrol (BIST:TRCAS) 2015 Mali Yılına İlişkin Genel Kurul Toplantısı İstanbul Beşiktaş’taki Conrad Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıya Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Aksoy, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yılmaz Tecmen, CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi Batu Aksoy ile Yönetim Kurulu Üyeleri Banu Aksoy Tarakçıoğlu, Ayşe Botan Berker ve Matthew J. Bryza da katıldı. 

Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Aksoy Genel Kurul’da yaptığı değerlendirmede Turcas’ın zor şartlar altında uzun vadeli stratejilerini uygulamaya kararlılıkla devam ettiğini vurguladı. 

Petrol fiyatlarındaki hızlı düşüşün geçtiğimiz yıllarda stoklarında zarar yaşanmasına yol açtığını ifade eden Erdal Aksoy “Kurdaki büyük oynamaların yansımaları oldu. Bundan sonra bu zararlarda çok ciddi toparlanma olacağı kanaatindeyiz. Hesaplarımızı buna göre yapacağız” dedi. 

DAHA ÇOK İSTASYON İŞLETECEĞİZ

Shell-Turcas olarak işlettikleri istasyon sayısını artırmaya karar verdiklerini anlatan Erdal Aksoy, “Bunu her beş senede bir binlerce bayinin el değiştirmemesi için kademeli olarak yapıyoruz. Beşinci yıla çok ağır yük bırakmamaya çalışıyoruz” ifadesini kullandı. Olağan serbest piyasa şartlarında çalışılması halinde Shell - Turcas’ın geçtiğimiz iki yılın kayıplarını telafi edeceğini kaydeden Aksoy “Shell Turcas çalışması bundan sonra çok daha iyi olur. İleriye daha olumlu bakıyoruz. Sıkıntılı dönemleri geride bıraktığımızı düşünüyorum” diye konuştu.