1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Shell ve AirFlow’dan yakıt cimrisi kamyon

Shell ve AirFlow’dan yakıt cimrisi kamyon

Enerji Günlüğü - Shell Madeni Yağlar ve AirFlow Truck Company, şirketlere, yük taşımacılığında yakıt tüketimini azaltma yollarını göstermek amacıyla...

Shell ve AirFlow’dan yakıt cimrisi kamyon

Enerji Günlüğü - Shell Madeni Yağlar ve AirFlow Truck Company, şirketlere, yük taşımacılığında yakıt tüketimini azaltma yollarını göstermek amacıyla yakıt verimliliğinin sınırlarını zorlayacak bir kamyon üretti.

Geleceğin kamyonu Starship, Shell Madeni Yağlar ve AirFlow tarafından fütüristik tasarımlı kamyon konsepti Starship tasarlanıp üretildi. Kargo taşımacılığında yakıt tüketimini en aza indirmek için mevcut teknolojileri kullanan geleceğin kamyonunu, şu an Sonoma Raceway’de bulunan Shell “Make the Future” Kaliforniya etkinliğinde sergileniyor.

KARBON SALIMI AZALTMADA ÖNEMLİ GELİŞMELERE YOL AÇACAK

Konuyla ilgili açıklama yapan Shell Madeni Yağlar İnovasyon ve Teknoloji Müdürü Robert Mainwaring, bu iş birliği sayesinde, yakıt verimliliğinin sınırlarını zorlayacak bir kamyon üretildiğini kaydederek, “AirFlow Truck Company ve diğer tedarikçilerle çalışmak, Shell Madeni Yağlar olarak enerji verimliliğinde nelerin mümkün olduğunu keşfetme yolunda inovatif şirketlerle iş birliği yapmamızı sağlıyor. Taşımacılıkta kullanılan enerji, dünyada kullanılan toplam enerjinin dörtte birine tekabül ediyor. Enerji kullanımından kaynaklı karbon dioksit salımının da beşte birini oluşturuyor. Salımın yüzde 72’lik kısmı ise, büyük çoğunluğunu kamyonların oluşturduğu karayolu taşımacılığından kaynaklanıyor. Bu nedenle ticari taşımacılık sektöründe verimliliği ve yakıt ekonomisini artırmak, salımı azaltmada önemli gelişmelere yol açacaktır” açıklamasını yaptı.

STARSHİP BU AY PERFORMANS SERGİLEYECEK

ABD’de Sonoma’da gerçekleşecek “Make the Future” etkinliğindeki gösteriminden önce şirketler, Starship üzerinde son dokunuşları yapmaya devam ediyor. Mayıs 2018’de Shell ve AirFlow Truck Company, ABD’nin bir sahilinden diğerine kadar gerçekleştirilecek yolculukta Starship’in performansını ortaya koyacak. Yolculuk Kaliforniya’da başlayıp Florida’da bitecek.

Kamyon, izin verilen brüt araç ağırlığı olan yaklaşık 37 bin kilo civarında maksimum yük taşıyacak.

 
Önceki ve Sonraki Haberler