1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Shell ve Daimler Truck hidrojen yakıtlı taşımacılık için işbirliği yapacak

Shell ve Daimler Truck hidrojen yakıtlı taşımacılık için işbirliği yapacak

Shell ve Daimler Truck, hidrojen yakıt ikmali altyapısını inşa ederek ve hidrojen yakıt hücreli kamyonlar piyasaya sürerek karayolu yük taşımacılığının karbonsuzlaştırılmasını destekleyecekler.

Shell ve Daimler Truck hidrojen yakıtlı taşımacılık için işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü - Shell ve Daimler Truck, hidrojen yakıt ikmali altyapısını inşa ederek ve hidrojen yakıt hücreli kamyonlar piyasaya sürerek karayolu yük taşımacılığının karbonsuzlaştırılmasını destekleyecekler.

Hollanda merkezli Shell ve Alman Daimler Truck, Avrupa'da hidrojen yakıtlı kamyon taşımacılığını hızlandırmayı hedefliyor. İki şirket bu amaçla kamyon yakıt ikmal altyapısı inşa etmek ve yakıt hücreli araçların piyasaya sürülmesi konusunda çalışmalar yürütecek.

İşbirliği için bir anlaşma imzaladıklarını açıklayan şirketler, karayolu yük taşımacılığının karbonsuzlaştırılmasını desteklemeyi planlıyor.

Anlaşma kapsamında Shell, 2024'ten itibaren Hollanda’daki Rotterdam Limanı ile Almanya'nın Köln ve Hamburg kentlerindeki yeşil hidrojen üretim merkezleri arasında bir hidrojen yakıt ikmali ağı kuracak. Daimler Truck ise ilk hidrojen yakıtlı kamyonlarını 2025'te müşterilere teslim etmeyi hedefliyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler