1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Shell ve Edify, Avustralya'da 100 MW’lık batarya kuracak

Shell ve Edify, Avustralya'da 100 MW’lık batarya kuracak

Shell ve Edify Energy, Avustralya'nın Yeni Güney Galler Eyaleti’nde rüzgar ve güneş elektriğinin depolanacağı 100 MW’lık bir batarya sistemi kuracak. 

Shell ve Edify, Avustralya'da 100 MW’lık batarya kuracak

Enerji Günlüğü - Shell ve Edify Energy, Avustralya'nın Yeni Güney Galler Eyaleti’nde rüzgar ve güneş elektriğinin depolanacağı 100 MW’lık bir batarya sistemi kuracak. 

Anglo-Hollandalı Royal Dutch Shell ve Avustralyalı yenilenebilir enerji şirketi Edify Energy, Avustralya'nın Yeni Güney Galler Eyaleti ile 10 yıllık enerji tedarik sözleşmesi imzaladı. Sözleşme, Edify Energy'nin Riverina'daki 333 MW’lık Darlington Point güneş enerjisi santralinin yakınına Riverina Energy Storage System (RESS) olarak adlandırılan 100MW batarya kurmasını öngörüyor. Ayrıca Shell Energy, batarya sisteminin 60 MW'lık bir bölümünün işletim haklarına erişim için uzun vadeli bir hizmet anlaşması imzaladı.

2,5 milyar dolar büyüklüğündeki sözleşme, Shell ve ortağı Edify Energy tarafından rüzgar ve güneş enerjisi için bir yedekleme olarak 100 MW gücüde batarya kurulmasını ve işletilmesini içeriyor. 

Edify Energy'nin verdiği bilgiye göre kurulacak batarya 2023 yılı başında devreye alınacak ve AGL Energy'ye ait kömür yakıtlı enerji santralinin aynı yıl kapatılmasının yol açacağı enerji açığını kapatmaya yardım edecek.

Önceki ve Sonraki Haberler