1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Shell ve TPAO Karadeniz`de derin arama yapacak

Shell ve TPAO Karadeniz`de derin arama yapacak

Enerji Günlüğü - Dünyanın önde gelen enerji şirketlerinden Shell, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ile Batı Karadeniz'de petrol ve gaz aramaya başlıyor.Türkiye...

Shell ve TPAO Karadeniz`de derin arama yapacak

Enerji Günlüğü - Dünyanın önde gelen enerji şirketlerinden Shell, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ile Batı Karadeniz'de petrol ve gaz aramaya başlıyor.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile Shell arasında "Batı Karadeniz Derin Deniz Arama ve Üretim Anlaşması" imzalandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da katıldığı törende anlaşmaya TPAO adına Genel Müdür Mehmet Uysal, TPAO Arama Daire Başkanı Ömer Şahintürk imza koydular. Anlaşmayı Shell adına ise Shell Uluslararası Aramadan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Ceri Powell ile Shell Uluslararası Arama ve Üretim Direktörü Andy Brown imzaladı.

Shell Uluslararası Arama ve Üretim Direktörü Andy Brown, TPAO ile ortaklık yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, TPAO ile birlikte yapılacak çalışmaların uzun vadeli olduğunu vurguladı.

Shell ve TPAO'nun Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da da petrol ve gaz konusunda ortak arama çalışmaları için anlaşmaları bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler