1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Shell yenilenebilir portföyünü genişletiyor

Shell yenilenebilir portföyünü genişletiyor

Shell, Avrupa'nın en büyük sanal elektrik santrallerinden birini işleten Alman Next Kraftwerke’yi satın aldı.

Shell yenilenebilir portföyünü genişletiyor

Enerji Günlüğü - Shell, Avrupa'nın en büyük sanal elektrik santrallerinden birini işleten Alman Next Kraftwerke’yi satın aldı.

Dünyanın en büyük enerji şirketlerinden Royal Dutch Shell portföyüne yenilenebilir enerji varlıkları eklemeye devam ediyor. Grup şirketlerinden Shell Overseas Investments BV (Shell), sanal elektrik santrali (VPP) operatörü Next Kraftwerke’nin % 100'ünü satın alma konusunda anlaşmaya vardı. Shell’in emisyon azaltma hedefi ve dijital olarak etkinleştirilmiş entegre güç stratejisi ile uyumlu olan bu satın almanın bu yılın ikinci çeyreğinde tamamlanması planlanıyor.

Sanal elektrik santrali (VPP) operatörleri arasında önemli bir oyuncu olan Next Kraftwerke, sekiz Avrupa ülkesinde 10.000'den fazla dağıtık enerji birimini uzaktan bağlayıp yönetiyor. Güneş, rüzgar, biyoenerji ve hidroelektrik’ten oluşan bu birimler Almanya, Belçika, Avusturya, Fransa, Polonya, Hollanda, İsviçre ve İtalya’da bulunuyor. 

Shell mevcut elektrik satışını 2030 yılına kadar iki kat arttırarak yılda yaklaşık 560 terawatt saate çıkarmayı hedefliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler