1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Shell Yönetim Kurulu’na iklim davası

Shell Yönetim Kurulu’na iklim davası

Çevre hukuku derneği ClientEarth, ingiliz petrol devi Shell'in 11 yöneticisinin iklim değişikliğinin şirkete getirdiği "maddi ve öngörülebilir" riskleri yönetemedikleri gerekçesiyle Yüksek Mahkeme'ye dava açtı.

Shell Yönetim Kurulu’na iklim davası

Enerji Günlüğü - İngiltere merkezli enerji şirketi Shell’in yönetim kurulu, iklim kriziyle bağlantılı riskleri gerektiği gibi yönetemedikleri iddiasıyla kişisel olarak dava edildi. 

İngiliz petrol devi Shell’in 11 yöneticisine, Paris Anlaşması kapsamında iklim stratejilerini uygulamaya koymayarak Birleşik Krallık Şirketler Yasası kapsamındaki meşru görevlerini ihlal ettikleri gerekçesiyle kişisel dava açıldı.

Londra merkezli enerji şirketi Shell, 2022 için 40 milyar dolarlık rekor bir kâr açıklamasından bir hafta sonra türünün ilk örneği bir dava ile karşı karşıya geldi. Çevre hukuku derneği ClientEarth, hissedar sıfatıyla İngiltere ve Galler Yüksek Mahkemesinde Shell’e karşı iklim davası açtı. Paris Anlaşması uyarınca enerji geçişine hazırlanamamaktan şirket yöneticilerini kişisel olarak sorumlu tutan dünyadaki ilk dava, iklim kriziyle bağlantılı riskleri gerektiği gibi yönetemedikleri iddiasıyla Shell’in yönetim kurulu için açıldı.

Bir grup Avrupalı ​​kurumsal yatırımcı, şirketlerin emisyonlarla nasıl mücadele ettiği konusunda geniş kapsamlı etkileri olabilecek bu davada iklimin kötü yönetildiği iddiasıyla Londra'da Shell'in yönetim kuruluna karşı açılan davayı destekliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler