1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Shell’den Avustralya çalışmalarında karbon salımını azaltacak adım

Shell’den Avustralya çalışmalarında karbon salımını azaltacak adım

Petrol şirketi Shell, otuz yıl içinde sıfır karbon hedefi kapsamında Avustralyalı karbon çiftçiliği şirketi Select Carbon'u satın alıyor. 

Shell’den Avustralya çalışmalarında karbon salımını azaltacak adım

Enerji Günlüğü - Petrol şirketi Shell, otuz yıl içinde sıfır karbon hedefi kapsamında Avustralyalı karbon çiftçiliği şirketi Select Carbon'u satın alıyor. 

Hollanda merkezli enerji şirketi Royal Dutch Shell'in Avustralya birimi Shell Australia, karbon çiftçiliği şirketi Select Carbon'u satın alacağını açıkladı. Satın almanın bedeli hakkında herhangi bir bilgi vermeyen şirketi satın alma işlemini bu yılın sonuna kadar tamamlamayı planlıyor.

Shell yaptığı açıklamada, emisyonlarını azaltma ve düşük karbonlu ve yenilenebilir enerji çalışmalarını genişletme hedefi kapsamında gerçekleştirdiği bu satın almanın 2050 yılına kadar ya da daha erken sıfır karbon hedefine ulaşmasına yardımcı olacağını belirtti. 

Select Carbon, Avustralya’da yaklaşık 9 milyon hektarlık alanda 70 adet karbon çiftçiliği projeleri yürütüyor. Bu projelerle bir yandan Avustralya’nın karbondioksit emisyonlarının azaltılmasına katkı sağlarken, bir yandan da biriktirdiği karbon kredilerini Avustralya Karbon Azaltım Fonu aracılığıyla satarak gelir elde ediyor. 

Atmosferdeki karbonun atmosferden alınıp toprakta depolanmasını sağlayan metod ve teknolojiler karbon çiftçiliği (carbon farming) olarak adlandırılıyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler