1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Shell`den karbon fiyatlandırma planı önerisi

Shell`den karbon fiyatlandırma planı önerisi

Enerji Günlüğü - Royal Dutch Shell CEO'su Ben van Beurden karbon fiyatlandırması için etkili sistem üzerinde çalışma çağrısı yaptı.Londra'da katıldığı...

Shell`den karbon fiyatlandırma planı önerisi

Enerji Günlüğü - Royal Dutch Shell CEO'su Ben van Beurden karbon fiyatlandırması için etkili sistem üzerinde çalışma çağrısı yaptı.

Londra'da katıldığı bir konferansta konuşan Royal Dutch Shell CEO'su Ben van Beurden, kirlilik yaratan fosil yakıtlara bağımlılığı azaltmak için ekonomik yollar bulunması gerektiği ve yenilenebilir enerji sektöründe yatırımların desteklenmesi için bir karbon fiyatlandırma planı yapılması gerektiğini söyledi.

Dünyanın en büyük petrol ve doğalgaz şirketlerinden biri olan Shell'in başındaki Beurden, planın yenillenebilir enerji yatırımlarını teşvik etmesini ve karbon yoğun kömür yerine daha temiz olan doğalgaz kullanımını özendirmesini istedi.

Mevcut karbon fiyatlandırma sistemi genellikle sorumlu şirketinden vergi olarak tahsil ediliyor ve bu vergiler de tüketiciye yansıtılarak sağlanıyor. Bir diğer sistem olan ‘Sınırla ve pazarla’ sistemi (cap-and-trade)

karbon emisyonuna bazı limitler koyuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler