1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Shell`den LNG naklinde önemli adım

Shell`den LNG naklinde önemli adım

Enerji Günlüğü - Shell Avrupa'daki ilk LNG tanker yakıt ikmal istasyonunu Hollanda'da kurdu.Hollanda merkezli Shell LNG çıkarma ve nakil çalışmalarından...

Shell`den LNG naklinde önemli adım

Enerji Günlüğü - Shell Avrupa'daki ilk LNG tanker yakıt ikmal istasyonunu Hollanda'da kurdu.

Hollanda merkezli Shell LNG çıkarma ve nakil çalışmalarından sorumlu genel müdür Lauran Wetemans, geçen hafta yayınlanan açıklamada yaptığı değerlendirmede, filo sahipleri için LNG'nin güçlü bir seçenekk olabileceğini belirterek, LNG'nin gelecekte sürdürülebilir yakıt taşımacılığı bileşiminde en önemli miktarı oluşturmasını beklediklerini ifade etti.

Ağır hizmet kamyonlarına göre maliyetinin daha düşük olacağı ifade edilen yakıt ikmal istasyonu, Kuzeybatı Avrupa ile nakil olanaklarına sahip olan ve yoğun bir tanker rotası olan Rotterdam yakınlarındaki Waalhaven'de bulunuyor.

LNG'nin benzinden daha temiz olduğu ifade edilen açıklamada, bunun da sera gazı emisyonunu azaltmada oldukça önemli olduğu ifade edildi.

Avrupa Gaz Altyapısı (GIE), Avrupa'da bulunan tüm LNG terminali işleticilerinin Şubat ayında başlatılan LNG Yeni Hizmetler Envanterine katılabileceklerini açıkladı.

Önceki ve Sonraki Haberler