1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Shell’den rekor çeyrek karı!

Shell’den rekor çeyrek karı!

İngiliz petrol şirketi Shell, 2022 yılının ikinci çeyreğinde artan akaryakıt fiyatlarının ve güçlü talebin etkisiyle karını bir önceki yıla göre %52 arttırdı. 

Shell’den rekor çeyrek karı!

Enerji Günlüğü - İngiltere merkezli enerji şirketi Shell, 2022 yılı ikinci çeyrekte 11,47 milyar dolar ile rekor net kar elde etti. 

İngiltere merkezli petrol şirketi Shell, 2022 yılının ikinci çeyreğinde artan akaryakıt fiyatlarının ve güçlü talebin etkisiyle rekor kar elde ettiğini açıkladı. Shell, güçlü rafineri karlılığı ve gaz ticareti ile 11,47 milyar dolar net kâr açıkladı. 

Şirket bir önceki çeyrekte 9,13 milyar dolar, geçen yılın aynı döneminde de 5,5 milyar dolar net kâr elde etmişti. Böylece şirket karını bir önceki çeyreğe göre %20,4, bir önceki yılın aynı dönemine göre de %52 arttırmış oldu.

Shell ayrıca 6 milyar dolarlık hisse geri alımı yapacağını duyurdu. Bir önceki çeyrekte Shell 8,5 milyar dolarlık hisse geri alımı yapmıştı. 

ENERJİ GÜVENLİĞİNE YATIRIM

Shell CEO'su Ben van Beurden konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede “Enerji piyasalarındaki dalgalanma ve iklim değişikliği için harekete geçilmesi gereken bir ortamda 2022 yılı tüketiciler, hükümetler ve şirketler için zorlayıcı olmaya devam ediyor. Finansal gücümüzü dünyanın bugün ihtiyacı olan enerji güvenliğine yatırım yapmak için kullanıyoruz” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler