1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Shell`in BG Group`u satın almasına AB onayı

Shell`in BG Group`u satın almasına AB onayı

Enerji Günlüğü - AB, bu yıl içerisindeki en büyük şirket satın alımlarından biri olan Shell'in BG Group'u satın almasını onayladı.Avrupa Birliği...

Shell`in BG Group`u satın almasına AB onayı

Enerji Günlüğü - AB, bu yıl içerisindeki en büyük şirket satın alımlarından biri olan Shell'in BG Group'u satın almasını onayladı.

Avrupa Birliği Komisyonu, dünyanın en büyük enerji şirketlerinden Hollanda merkezli Shell'in, İngiliz petrol ve doğalgaz arama şirketi BG Group'u satın almasını onayladığını açıkladı.

Açıklamada, birleşmenin rekabet açısından kaygı yaratmadığının altı çizilerek, satın almanın Shell'in petrol ve gaz aramaları, gaz sıvılaştırma ve LNG piyasalarındaki gücünü arttırmayacağı belirtildi.

Komisyon incelemesinin özellikle petrol ve gaz arama, doğalgaz arzı, sıvılaştırma ve LNG arzı gibi Shell ve BG gruplarının faaliyetlerinin çakıştığı alanlarda yapıldığına dikkat çekilen açıklamada, Shell'in birleşme sonrasında bu alanlarda piyasa payının sınırlı kalacağı ve bu alanda faaliyet gösterecek başka güçlü firmalar olduğu kaydedildi.

Shell, BG Group'u satın almak için yaklaşık 70 milyar dolar önermişti.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler