1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Shell’in çevreci tesislerine iki ödül birden

Shell’in çevreci tesislerine iki ödül birden

Enerji Günlüğü - Shell & Turcas Antalya Terminali ve Çekisan Antalya Terminali, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından çevreye saygılı işletmelere...

Shell’in çevreci tesislerine iki ödül birden

Enerji Günlüğü - Shell & Turcas Antalya Terminali ve Çekisan Antalya Terminali, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından çevreye saygılı işletmelere verilen Çevreci Tesis Ödülü’ne layık görüldü.

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) yürüttüğü “Sağlıklı Kentler” hareketinin Türkiye’de gelişebilmesi için 2005 yılında kurulan ve bugün 46 üyesi bulunan Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği, çevreye saygılı işletmeleri ödüllendiriyor. Bu amaçla yapılan değerlendirmede, Shell & Turcas’ın kendi işlettiği Antalya Terminali ve ortak işlettiği Çekisan Antalya Terminali Çevreci Tesis Ödülü’ne layık görüldü. The Four Seasons Bosphorus Hotel’de düzenlenen ödül törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı Erdem Saker ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe katıldı. Ödülleri Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem ve Çekisan Depolama Hiz. Ltd. Şirketi Genel Müdürü Mustafa Gürses teslim aldı.

Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem ödüllerin, Shell’in sürdürülebilir gelişme anlayışı ve çevreye duyarlılığını yansıttığını belirterek şunları söyledi: “Shell, tüm tesislerini İSEÇ (İş, Sağlık, Emniyet ve Çevre) kurallarını titizlikle uygulayarak yönetiyor. Yaptığımız her işte güvenliği, çevreyi ve insanları ön planda tutuyoruz. Bunu ortak bir kültür olarak yöneticilerimiz, çalışanlarımız ve iş ortaklarımızla paylaşıyoruz. Antalya gibi önemli bir turistik bölgede faaliyetlerimizi dünya standartlarındaki tesislerle yürütüyor olmamız bizim bölgeye verdiğimiz önemin de bir göstergesi. Bu duyarlılık, Türkiye’nin her alanındaki faaliyetlerimizin temelini oluşturuyor.”

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Yönetimi ve Birlik Danışma Kurulu Üyeleri, değerlendirmeyi  (İmar Planı, İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı, Yapı Kullanma İzni, ÇED, Atık Su Deşarj İzni, Emisyon İzni, İtfaiye Raporu, İşletme Belgesi, Geçiş Yolu İzin belgesi) kriterlerine göre yapıyor. Ayrıca tesislerin, bu belgelere ilaveten atık su deşarjlarının tahkiki ve laboratuvar testlerinin fiili durumda da çevreye duyarlı olup olmadığı da değerlendiriliyor. 2009’dan beri Shell & Turcas tarafından işletilen Antalya depolama tesisi modern ve yüksek bir teknolojiyle donatıldı. Dolum tesisi bölge ekonomisine önemli katkıda bulunmakla birlikte, taşımacılık ve ulaştırma sektörüne de hizmet ediyor. Tesis başta Antalya olmak üzere Isparta, Burdur, Fethiye ve Afyon bölgelerine de hizmet veriyor. Tesis özellikle 5312 sayılı kanun kapsamında son dönemde denizde oluşabilecek döküntülere karşı alınan tedbirlerin yanı sıra, MARPOL ek I, IV, V kapsamındaki atıkların gemilerden alımı konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve yerel idarelerle birlikte yapılan çalışmalarını sürdürüyor.  

Önceki ve Sonraki Haberler