1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Shell’in patronundan Avrupa’ya kaya gazını kucaklayın çağrısı

Shell’in patronundan Avrupa’ya kaya gazını kucaklayın çağrısı

Enerji Günlüğü - Shell Yönetim Kurulu Başkanı Jorma Ollila, Finlandiya basınına verdiği bir demeçte Avrupa’nın enerji konusundaki rekabet gücünü...

Shell’in patronundan Avrupa’ya kaya gazını kucaklayın çağrısı

Enerji Günlüğü - Shell Yönetim Kurulu Başkanı Jorma Ollila, Finlandiya basınına verdiği bir demeçte Avrupa’nın enerji konusundaki rekabet gücünü korumak için acilen kaya gazını benimsemesi gerektiğini söyledi. Ollila, Finlandiya basınına verdiği bir demeçte, Avrupa’nın kaya gazı konusundaki katı kuralları nedeniyle enerji yarışında ABD’nin gerisinde kalmaya başladığını söyledi.  Ollila, “Avrupa’nın enerji politikasını acilen daha rekabetçi bir yönde değiştirmeli” dedi. Kaya gazının ABD’ya sağladığı avantajlara dikkat çeken Jorma Ollila, “Kaya gazı, kimya, çelik gibi endüstrilerde ucuz elektriğin yolunu açarak maliyetin düşmesini sağlayabilir” diye konuştu.

Shell, Avrupa’daki kaya gazı aramalarına Ocak ayında Ukrayna’nın Yuzivska bölgesinde başlamıştı. Ukrayna hükümetinin verdiği bilgilere göre şirketin bölgeye 10 milyar dolar tutarında yatırım yapması bekleniyor. Avrupa’nın en büyük üçüncü kaya gazı rezervine sahip olan Yuzivska bölgesinde 42 trilyon kübik feet’lir bir rezerv olduğu tahmin ediliyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler