1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Shell’in petrol üretimi her yıl yüzde 1-2 düşecek

Shell’in petrol üretimi her yıl yüzde 1-2 düşecek

Dünyanın önde gelen petrol ve gaz şirketlerinden Shell’in petrol üretimi, 2030 yılına kadar yılda yaklaşık % 1-2 oranında düşecek.

Shell’in petrol üretimi her yıl yüzde 1-2 düşecek

Enerji Günlüğü - Dünyanın önde gelen petrol ve gaz şirketlerinden Shell’in petrol üretimi, 2030 yılına kadar yılda yaklaşık % 1-2 oranında düşecek.

Dünyanın ikinci büyük petrol şirketi Royal Dutch Shell, mevcut petrol ve gaz faaliyetlerimizden kaynaklanan emisyonları azaltmak için 2019 yılında en üst seviyeye ulaşan petrol üretiminin 2030 yılına kadar her yıl % 1-2 seviyesinde azalmasını bekliyor. 

Enerji Geçiş Stratejisi’ni yayınlayan Shell, Petrol ve gaz rezervuarlarında üretimde yılda yaklaşık % 5 oranında doğal bir düşüş yaşandığını ve üretimi sürdürmek ve kaynakları çıkarmak için sürekli yeniden yatırım yapmak gerektiğini belirtti. Shell, kısa dönem petrol ve gaz üretimi için planladıkları 8 milyar dolar yatırımın üretimdeki bu doğal düşüşü telafi etmekten uzak olduğunu kaydederek, bu nedenle mevcut petrol ve gaz üretim seviyelerini sürdüremeyeceğini ifade etti. 

Düşük petrol ve gaz fiyatları da dahil olmak üzere her yıl petrol ve gaz portföyünü farklı senaryolar altında test ettiğini belirten Shell, “Planlanan bu sermaye yatırımı seviyesinin bir sonucu olarak, elden çıkarmalar da dahil olmak üzere 2030 yılına kadar toplam petrol üretiminde yılda yaklaşık% 1-2'lik bir düşüş bekliyoruz” ifadesini kullandı.

2040’DA REZERVLERİN SADECE %3’Ü ÜRETİLECEK

Önümüzdeki ay bağlayıcı olmayan bir hissedar oylamasına sunulacak olan Stratejiye göre Shell, 2030 yılına kadar mevcut kanıtlanmış petrol ve gaz rezervlerinin yüzde 75’ini ve 2040 yılından sonra ise sadece yaklaşık yüzde 3'ünü üretmeyi bekliyor. 

Shell 2020 yılı sonunda, 2030 yılına kadar mevcut kanıtlanmış petrol ve gaz rezervlerinin yüzde 70’ini ve 2040 yılından sonra ise sadece yaklaşık yüzde 5'ini üreteceğini tahmin etmişti.

Temiz enerji dönüşümü kapsamında emisyonlarını düşürmeyi hedefleyen Shell 2030'a kadar hidrojen dahil temiz enerji teknolojilerine 3 milyar dolar yatırım yapmayı hedefliyor. Şirket ayrıca 2050 yılında net karbon salımını sıfırlamış bir enerji şirketi olma hedefi kapsamında tüketicilere düşük ve sıfır karbonlu ürünler sunmayı planlıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler