1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Shell’in reklamlarına İngiltere’den yasak!

Shell’in reklamlarına İngiltere’den yasak!

İngiltere merkezli enerji şirketi Shell’in İngiltere'de gösterilen reklamları fosil yakıt çalışmalarına yer vermediği gerekçesiyle yanıltıcı bulunarak yasaklandı. 

Shell’in reklamlarına İngiltere’den yasak!

Enerji Günlüğü - İngiltere Reklam Standartları Kurumu (ASA), Shell’in ülkedeki posterlerde, televizyonda ve YouTube'da yaptığı bazı reklamları, grubun düşük karbon faaliyetlerinin boyutu hakkında yanıltıcı bir izlenim verdiği gerekçesiyle yasakladı.

Londra merkezli petrol ve doğal gaz şirketi Shell'in İngiltere'de gösterilen televizyon ve internet reklamları ile bir posteri, İngiltere Reklam Standartları Kurumu (ASA) tarafından sadece yenilenebilir enerji çalışmalarına yer verdiği gerekçesiyle yanıltıcı bulundu ve yasaklandı.

Yasaklanan reklamlar arasında, hepsi 2022 yılında gösterilen bir televizyon reklamı, YouTube'da kullanıcılara gösterilen bir reklam ve Bristol kentinde sergilenen bir poster bulunuyor.

İngiltere Reklam Standartları Kurumu (ASA), söz konusu reklamlarda, Shell'in fosil yakıtlara dayalı çevreyi kirleten faaliyetlerine dair bilgiye yer verilmediğine hükmetti. Shell ise ASA'nın bulgularına kesinlikle katılmadığını belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler