1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Shell’in yenilenebilir enerji birimlerinde istifa furyası

Shell’in yenilenebilir enerji birimlerinde istifa furyası

Hollanda merkezli enerji şirketi Royal Dutch Shell’in enerji dönüşüm stratejisinde büyük bir değişim göremeyen üst yönetim kadrosu istifa ediyor. 

Shell’in yenilenebilir enerji birimlerinde istifa furyası

Enerji Günlüğü - Hollanda merkezli enerji şirketi Royal Dutch Shell’in enerji dönüşüm stratejisinde büyük bir değişim göremeyen üst yönetim kadrosu istifa ediyor. 

2021 yılı Şubat ayında sürdürülebilir enerji kaynaklarına geçiş stratejisini açıklaması beklenen Royal Dutch Shell'de bir grup çalışanın şirket çalışmalarında gerçek anlamda bir stratejik değişim olup olmayacağını sorguladığı ve atılacak adımları yetersiz bulduğu kaydediliyor.

The Financial Times’ın haberine göre şirkette yönetici istifaları devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda farklı temiz enerji birimlerinde görev alan üç yöneticinin istifasının ardından şimdi de denizüstü (offshore) rüzgâr enerjisi biriminin başkan yardımcısı Dorine Bosman ve diğer bazı üst düzey yöneticiler, dönüşüm stratejisine ilişkin kararlar konusunda diğer yöneticilerle anlaşamadıkları için şirketten ayrılacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler