1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. SHURA Enerji Dönüşümü Merkezi’ne yeni direktör

SHURA Enerji Dönüşümü Merkezi’ne yeni direktör

SHURA Enerji Dönüşümü Merkezi’nin direktörlüğüne Alkım Bağ Güllü getirildi.

SHURA Enerji Dönüşümü Merkezi’ne yeni direktör

Enerji Günlüğü - SHURA Enerji Dönüşümü Merkezi’nin direktörlüğüne Alkım Bağ Güllü getirildi.

Türkiye’de enerji dönüşümü için çalışmalar yapan düşünce kuruluşu SHURA Enerji Dönüşümü Merkezi’nin direktörlüğüne Alkım Bağ Güllü getirildi. Daha önce bu görevi Dr. Değer Saygın yürütüyordu.

Alkım Bağ Güllü yeni görevi ile ilgili yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin yenilikçi enerji dönüşümü platformu SHURA’da olmak heyecan verici. SHURA, tarafsız ve veri bazlı analizleriyle Türkiye’nin enerji dönüşümüne ve karbonsuzlaşmasına önemli katkılar sağladı. Ekonomiden iklim krizine kadar pek çok konunun merkezinde yer alan yenilenebilir enerji alanındaki çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” diye konuştu.

GÜLLÜ YENİLENEBİLİR ENERJİ KONULARINDA UZMAN

ODTÜ Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olduktan sonra, İngiltere’de Keele Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler/Enerji Politikası alanında yüksek lisans yapan Alkım Bağ Güllü, iş hayatına 2003’te başladı. Savunma sanayiinde ve British Council’da görev alan Bağ, 2008’den bu yana yenilenebilir enerji sektöründe. Polat Enerji’de sırasıyla Yenilenebilir Enerji Projeleri Birim Müdürü, Rüzgar Enerji Projeleri Direktörü ve Strateji Direktörü olarak görev yaptı. Toplam 700 MW kurulu güce sahip rüzgar enerji projesinin geliştirilmesi, yatırım analizi, finansmanı ve inşasında aktif rol alan Alkım Bağ Güllü, yenilenebilir enerji sektörü ve mevzuatı konularında uzman.

“KADIN YÖNETİCİLERİ ARTTIRMA YOLUNDA ÖNEMLİ BİR ADIM ATTIK”

SHURA Enerji Dönüşümü Merkezi Yönlendirme Komitesi Başkanı Selahattin Hakman, “Uzun yıllardır Türkiye yenilenebilir enerji alanına önemli katkılarda bulunmuş olan Alkım Bağ Güllü’nün SHURA’ya katılmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu atama ile SHURA’nın temel değerlerinden biri olan, enerji sektöründe kadın yöneticileri artırma yolunda da önemli bir adım atmış bulunuyoruz. Yeni direktörümüz ile SHURA’nın enerji dönüşümüne olan önemli katkıları daha da güçlenerek ve yayılarak sürecektir. Birlikte başarılı çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum” açıklamasında bulundu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler