1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Siber güvenlik harcamaları artacak

Siber güvenlik harcamaları artacak

Enerji Günlüğü - Dijitalleşmeye paralel siber güvenlik harcamaları da artarak 2020 yılında 100 milyar doların üzerine çıkacak.Dijitalleşme arttıkça,...

Siber güvenlik harcamaları artacak

Enerji Günlüğü - Dijitalleşmeye paralel siber güvenlik harcamaları da artarak 2020 yılında 100 milyar doların üzerine çıkacak.

Dijitalleşme arttıkça, veri güvenliği kavramı da ön plana çıkmaya başladı. International Data Corporation’ına göre 2016 yılında yaklaşık 74 milyar dolar olan siber güvenlik harcamaları, 2020 yılında yüzde 38’lik artışla 100 milyar doların üzerine çıkacak. 

ENERJİ SEKTÖRÜNDE RİSK DAHA FAZLA

Enerji, güç sistemleri ve madencilik sektöründe siber saldırı riski ise diğer sektörlere göre daha yüksek. Enerji sektöründeki olası siber olay kaynaklı hasarların çalışanlar/müşterilere ait kişisel verilerin ihlali, veri kaybı, itibar masrafları, IT araştırma/hukuki danışmanlık masrafları, fidye ödemeleri, iş durması ve kar kaybı gibi fiziksel olmayan zararlar ile üretim sistemlerinin durması, ekipmana gelen zararlar, patlama/infilak, bedeni zararlar, uzaktan yönetilen operasyonlara erişimin engellenmesi, kuyu kontrol zararları gibi fiziki sonuçlar doğurabiliyor.

Türkiye, dünyada siber saldırıların en fazla risk oluşturduğu ilk on ülke arasında yer alıyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler