1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Sibirya'nın Gücü Boru Hattı’nın dörtte üçü tamamlandı

Sibirya'nın Gücü Boru Hattı’nın dörtte üçü tamamlandı

Enerji Günlüğü - Rus doğal gazını Sibirya üzerinden Çin'e ulaştıracak olan Sibirya'nın Gücü Doğal Gaz Boru Hattı’nın kurulum çalışmalarının...

Sibirya'nın Gücü Boru Hattı’nın dörtte üçü tamamlandı

Enerji Günlüğü - Rus doğal gazını Sibirya üzerinden Çin'e ulaştıracak olan Sibirya'nın Gücü Doğal Gaz Boru Hattı’nın kurulum çalışmalarının dörtte üçü tamamlandı.

Rus kamu doğal gaz şirketi Gazprom, Sibirya'nın Gücü Doğal Gaz Boru Hattı inşaatının tüm hızıyla devam ettiğini ve halihazırda hattın dörtte üçünün tamamlandığını açıkladı. Açıklamada hattın şu anda 1,629 km'den fazla kısımının Rus topraklarından geçtiği kaydedildi. Ayrıca hattan gaz tedariğine 2019 yılı Aralık ayında başlanacağı da belirtildi.

Rusya'nın en büyük şirketi ve dünyanın en fazla doğalgaz çıkaran kuruluşu Gazporm ile Çin'in en büyük petrol ve gaz üreticisi ve tedarikcisi olan CNPC 2014 yılında "Power of Siberia" gaz boru hattı için bir anlaşma imzalamıştı. 30 yıllık olan bu anlaşma, yılda 38 milyar metreküp Rus gazının Çin'e iletilmesini doğu yolundan sağlamak amacı ile yapıldı. 2015 yılında ise her iki taraf, Rusya doğalgazının Çin'e teslimatını batıdan sağlayacak "Power of Siberia 2" gaz boru hattı için bir ön anlaşma imzaladı. İlk aşamada 30 milyar metreküp gazın Batı Sibirya'dan teslim edilmesi planlanıyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler