1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Sibirya’nın Gücü ile Çin’e 840 milyon metreküp gaz gönderildi

Sibirya’nın Gücü ile Çin’e 840 milyon metreküp gaz gönderildi

Rus doğalgazını Sibirya'dan Çin'e taşıyan Sibirya’nın Gücü Doğalgaz Boru Hattı ile şimdiye kadar 840 milyon metreküp gaz tedarik edildi.

Sibirya’nın Gücü ile Çin’e 840 milyon metreküp gaz gönderildi

Enerji Günlüğü - Rus doğalgazını Sibirya'dan Çin'e taşıyan Sibirya’nın Gücü Doğalgaz Boru Hattı ile şimdiye kadar 840 milyon metreküp gaz tedarik edildi.

Çin’in, Aralık ayında açılan Sibirya Boru Hattı’ndan 25 Şubat'a kadar 840 milyon metreküp doğalgaz ithal ettiği açıklandı. Xinhua haber ajansının bildirdiğine göre, boru hattından günde ortalama 10 milyon metreküp doğalgaz ithal edildi. 

3.000 km uzunlukta olan boru hattı Rusya'nın Sibirya bölgesinden Çin'in kömür yakılan Kuzeydoğu bölgesine doğalgaz tedarik ediyor. Rus kamu doğalgaz şirketi Gazprom ile Çin'in en büyük petrol ve gaz üreticisi ve tedarikçisi olan CNPC 2014 yılında "Power of Siberia" gaz boru hattı için bir anlaşma imzalamıştı. 30 yıllık olan bu anlaşma, yılda 38 milyar metreküp Rus gazının Çin'e iletilmesini doğu yolundan sağlamak amacı ile yapıldı. 2015 yılında ise her iki taraf, Rusya doğalgazının Çin'e teslimatını batıdan sağlayacak "Power of Siberia 2" gaz boru hattı için bir ön anlaşma imzaladı. İlk aşamada 30 milyar metreküp gazın Batı Sibirya'dan teslim edilmesi planlanıyor. Boru hattı, 2014 yılından yapılan anlaşma ile 30 yılda 400 milyar dolarlık doğalgaz ulaştıracak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler