1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Sibirya’nın Gücü yüzde 83 tamamlandı

Sibirya’nın Gücü yüzde 83 tamamlandı

Enerji Günlüğü - Sibirya'dan Çin’e Rus doğal gazını taşıyacak olan ‘Sibirya’nın Gücü’  adı verilen doğal gaz boru hattının yüzde 83’ünün...

Sibirya’nın Gücü yüzde 83 tamamlandı

Enerji Günlüğü - Sibirya'dan Çin’e Rus doğal gazını taşıyacak olan ‘Sibirya’nın Gücü’  adı verilen doğal gaz boru hattının yüzde 83’ünün tamamlandığı bildirildi.

Rus kamu doğal gaz devi Gazprom, Sibirya'dan Çin sınırına ulaşacak doğal gaz boru hattı ‘Power of Siberia’nın yüzde 83’ünü oluşturan 1.790 kilometrelik kısmının tamamlandığını açıkladı.

Rusya'nın en büyük şirketi ve dünyanın en fazla doğalgaz çıkaran kuruluşu Gazporm ile Çin'in en büyük petrol ve gaz üreticisi ve tedarikcisi olan CNPC 2014 yılında "Power of Siberia" gaz boru hattı için bir anlaşma imzalamıştı. 30 yıllık olan bu anlaşma, yılda 38 milyar metreküp Rus gazının Çin'e iletilmesini doğu yolundan sağlamak amacı ile yapıldı.

2015 yılında ise her iki taraf, Rusya doğalgazının Çin'e teslimatını batıdan sağlayacak "Power of Siberia 2" gaz boru hattı için bir ön anlaşma imzaladı. İlk aşamada 30 milyar metreküp gazın Batı Sibirya'dan teslim edilmesi planlanıyor.

SİBİRYA’NIN GÜCÜ BU YIL SONUNA KADAR TAMAMLANACAK

Önceki ve Sonraki Haberler