1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Sıcaklar bastırdı, İtalya’da elektrik kesintileri yaşandı

Sıcaklar bastırdı, İtalya’da elektrik kesintileri yaşandı

İtalya’nın Milan kentinin çeşitli bölgelerinde uzun ve kısa süreli elektrik kesintileri yaşandı. Kesintiler sıcak hava nedeniyle elektrik talebinin artmasından kaynaklandı.

Sıcaklar bastırdı, İtalya’da elektrik kesintileri yaşandı

Enerji Günlüğü - Mevsim normallerinin üzerine çıkan sıcaklıklar nedeniyle İtalya’nın Milan kentinin bazı bölgelerinde saatler süren elektrik kesintileri yaşandı. 

Son günlerde hava sıcaklığının mevsim ortalamaların çok üstünde artmasının ardından İtalya'nın ekonomik başkenti Milan’ın bazı bölgelerinde elektrik tüketiminin artması kaynaklı bir dizi elektrik kesintisi yaşandı. yüksek nem oranıyla birlikte hava sıcaklığının 36C'ye çıktığı Kuzey İtalya’da serinlemek için klima kullanımının artmasıyla Milan şehrinin elektrik şebekesine ağır bir yük bindi.

AVRUPA’DA EVLERİN %5’İNDE KLİMA BULUNUYOR

İklim değişikliğine bağlı olarak artan sıcaklık artışları nedeniyle soğutma için harcanan elektrik çok hızlı artıyor. Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) verilerine göre, Avrupa’daki evlerinin yüzde beşinden daha azında klima bulunuyor. Ancak bunun önümüzdeki dönemde artması bekleniyor. Örneğin, Geçtiğimiz hafta Avrupa’da hava sıcaklıkları görülmemiş düzeyde arttı. Soğutma için elektrik talebindeki ani artış yönetilemezse elektrik sistemi için önemli sorunlara neden olabiliyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler