1. HABERLER

  2. Siemens 2500 kişiyi işten çıkaracak

Siemens 2500 kişiyi işten çıkaracak

Enerji Günlüğü - Alman enerji şirketi Siemens, Proses Endüstrileri ve Sürücüler biriminden 2500 kişiyi işten çıkarmayı planlıyor.Alman mühendislik...

Siemens 2500 kişiyi işten çıkaracak

Enerji Günlüğü - Alman enerji şirketi Siemens, Proses Endüstrileri ve Sürücüler biriminden 2500 kişiyi işten çıkarmayı planlıyor.

Alman mühendislik devi Siemens'in  Siemens'in Proses Endüstrileri ve Sürücüler Bölümü Başkanı Juergen Brandes bir açıklama yaparak, petrol, gaz, metal ve madencilik sektörlerinde artan rekabet karşısında Proses Endüstrileri ve Sürücüler biriminden çoğu Almanya'dan olmak üzere 2500 kişiyi işten çıkaracaklarını bildirdi. 

Brandes, "Hammadde piyasalarında düşen talep özellikle Asya'da rekabeti ciddi oranda artırdığına dikkat çekerek, dünya genelinde üretim ağlarını en verimli hale getirme ve benzer üretim tesislerinin sayısını azaltma planları olduğunu ifade etti. 

Siemens, planlanan 2500 işten çıkarmanın 2000 kişilik bölümünü Almanya'da daha çok da Bavyera Eyaleti'nde gerçekleştirecek. 

Siemens CEO'su Joe Kaeser göreve geldiği 2013 Temmuz ayından bu yana çalışan sayısını 13 bin civarında azaltarak 348 bine düşürdü. 

Önceki ve Sonraki Haberler