1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Siemens akıllı ev bataryası geliştirdi

Siemens akıllı ev bataryası geliştirdi

Enerji Günlüğü - Siemens, evlerde kullanılması için özel olarak geliştirdiği ilk akıllı enerji depolama bataryalarını piyasaya sürdü.Alman teknoloji...

Siemens akıllı ev bataryası geliştirdi

Enerji Günlüğü - Siemens, evlerde kullanılması için özel olarak geliştirdiği ilk akıllı enerji depolama bataryalarını piyasaya sürdü.

Alman teknoloji şirketi Siemens, ev sahiplerinin güneş panellerinden ve diğer yerel enerji kaynaklarından enerji kullanmasına yardımcı olmak amacıyla tasarladığı lityum iyon Junelight Akıllı Bataryalarını piyasaya sürdü.

Batarya kullanıcıları akıllı telefonlarına indirecekleri Junelight Smart uygulamasıyla üretim, tüketim, depolama, şebekeye verilen miktar gibi tüm enerji akışını gerçek zamanlı olarak takip edebilecekler. Sistem yalnızca güneş enerjisi elektriği kaybının yüksek olduğu zamanlarda tamamen şarj oluyor ve böylece güç kaybını en aza indiriyor.

Modüler sistem, tüketim davranışındaki değişikliklere uyarlanabilen ve esnek bir şekilde adapte edilebilen her biri 3,3 kWh kapasiteli altı akü ünitesinden oluşuyor.

Siemens Alçak Gerilim ve Ürünler birimi CEO'su Andreas Matthé, “Giderek daha fazla sayıda ev sahibi kendi güneş enerjisini üretiyor ve devlet teşvikleri ve artan elektrik fiyatları ışığında, mümkün olduğunca hepsini kendi tüketimlerinde kullanmayı istiyorlar. Junelight Smart Battery, ev içi gelecek odaklı, sürdürülebilir ve ekonomik enerji yönetimi için teknik bir temel oluşturuyor. Bu, ev sahiplerinin sadece enerji maliyetlerini düşürmekle kalmayıp, aynı zamanda enerji geçişinin başarısına da önemli bir katkıda bulunmalarını sağlıyor” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler