1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Siemens Alstom`u GE`ye kaptırmak istemiyor

Siemens Alstom`u GE`ye kaptırmak istemiyor

Enerji Günlüğü - Siemens, Alstom'un enerji varlıkları için teklifini daha cazip hale getiriyor.Konuya yakın kaynakların verdikleri bilgiye göre Alstom'un...

Siemens Alstom`u GE`ye kaptırmak istemiyor

Enerji Günlüğü - Siemens, Alstom'un enerji varlıkları için teklifini daha cazip hale getiriyor.

Konuya yakın kaynakların verdikleri bilgiye göre Alstom'un enerji varlıklarını General Electric'e kaptırmak istemeyen Siemens, Alstom'a yaptığı teklifi daha cazip hale getiriyor. Siemens,Alstom’un enerji bölümü dışında şirketin taşımacılık bölümü ile de ilgilendiğini, şirketi satın almak yerine ortak iş birliğine gitmek istediğini söylüyor.

Böylece Siemens, Alstom'a enerji bölümü için 11milyar euro nakitin yanı sıra, uzun ve kısa mesafeli tren operasyonlarını takas etmeyi de öneriyor. Siemens sözcüsü, kaynaklara dayandırılan haberlere ilişkin yorum yapmadı.

Alstom, enerji bölümünü sattıktan sonra ulaştırma alanındaki faaliyetlerine odaklanmayı planlıyor. Ancak tarihte ilk defa bir Fransız şirketin ABD veya Alman şirket tarafından satın alınması ülkede rahatsızlık yaratıyor. Öyle ki, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ABD ve Alman şirketleri temsilcileri ile önceki gün yaptığı görüşmede, istihdamın düşürülmemesi ve fabrikaların başka yere götürülmemesi konusunda güvence istedi.

Öte yandan Alstom yönetimi, ABD'li General Electric Grubu'nun şirketin enerji bölümünü satın almak için 12,35 milyar avro teklifte bulunduğunu açıkladı. Alstom teklifler konusunda kararını 2 Haziran'da verecek.

Fransız basınına göre, Alstom, General Electric'e yeşil ışık yaktı, ancak Siemens’e detam olarak kapıyı kapatmadı.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler